Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hummer / foto: Shutterstock

Obří Hummer na dálkové ovládání

Fanda si vytvořil opravdu pěknou hračku, a to 1:1 model Hummera na dálkové ovládání.

Málokterý kluk nebo muž se nedívá na vozy značky Hummer s velkým zalíbením. To auto má zkrátka něco do sebe, a i když ho má řada jeho majitelů jen na dojíždění do práce, namísto zkoušení jeho jedinečných vlastností v terénu, mohou se těšit veřejné úctě.

Hlavně si hrát
Za volantem takového macka totiž vypadají jako opravdoví chlapi, zároveň mohou uspokojit svou věčnou touhu „hrát si“.

Právě na ono hraní ale za volantem nezbývá tolik prostoru, kolik by si mnozí přáli. Mnohem lepší by byl takový Hummer na dálkové ovládání, že? Ale koupit si mnohanásobnou zmenšeninu a jít kvůli tomu do hračkářství, to se většině mužů nezamlouvá.

Dost možná i proto sestrojil doktor James Brighton z Cranfieldské univerzity věrnou kopii Hummera H3 na dálkové ovládání. To znamená žádné zmenšování ani omezování funkcí – tenhle kousek si proti skutečnému autu stojí v poměru 1:1.

Dokáže vše, na co si vzpomenete

magazin.cz
Sestrojení Hummera na dálkové ovládání trvalo zhruba měsíc, ale byla to prý navýsost zábavná práce.

Výsledek je ale ještě radostnější, jelikož ovládaný Hummer má prakticky všechny schopnosti svého vzoru. Dokáže se ponořit do více jak půlmetrové vody a zvládá velká převýšení.

Za takový kousek by se jistě nemusel stydět ani James Bond, který je na podobné hračky zvyklý.

A projížďka s takovým autíčkem na dálkáč po okolí by jistě vzbudila velkou pozornost, ještě větší, než jakou si pro sebe pravidelně získávají „obyčejné“ Hummery.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 178