Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rocky Balboa / foto: Shutterstock

Zkuste trénovat jako Rocky Balboa

Filmové postavy nenavštěvují posilovny, ale makají na sobě jinak. Jak to dělá třeba Rocky?

Navštěvovat posilovnu může každý. Jenže kromě krátkodobého nahonění svalů vám to nic nedá. Tedy v porovnání se cviky, které provádí oblíbené filmové charaktery zejména v akčních snímcích.

Zahoďte permanentku, vezměte láhev vody, pytle s pískem, šutry a samozřejmě pas, abyste trénink mohli provádět v nějaké exotické, nejlépe opuštěné krajině.

Rocky IV
Sylvester Stallone na to ve čtvrtém dílu Rockyho jde naprosto ukázkově. Přestože tréninkové scény za doprovodu dynamické hudby nechybí v žádném z dílů – ani v tom nejnovějším, v hlavě nám utkvěla především dřina ze zasněžené tundry, která je navíc stavěna do kontrastu s Rusem makajícím v tréninkovém centru na (tehdy) moderních přístrojích. Rockymu ale bohatě stačí přehazování kamenů, běhání v péřové bundě a kanadách, přenášení klád či tahání saní.

Batman Begins
Mnozí z nás se za mlada snažili co nejvíce přiblížit bojovému umění ninjů. Ale koho by napadlo, že další akční hrdina, Batman, prošel přesně takovým školením? Evidentně ho ale bitka na ledu, které předcházelo ekvilibristické cvičení za spartánských podmínek, hodně zocelila.

Krvavý sport
Tak tohle je opravdová klasika – jeden z důvodů, proč se z Jean Claude Van Damma stal na určitý čas král videopůjčoven. Každý přeci musí obdivovat jeho schopnost vystřihnout provaz za jakýcholiv okolností (i když nejvíce to obdivuje asi on sám) a ještě ho zapojit do bojového komba.

Ostatně Van Damme je několikanásobným mistrem v kickboxu a tyto zkušenosti zúročil také v Krvavém sportu. Ještě než se podívá do arény, musí ale projít jedním z nejtvrdších tréninků ve filmových dějinách. Občas to hraničí až s mučením.

Elektra
Abychom nebyli nařknuti z machismu, přiložíme ukázku toho, jak by v ideálním případě měly cvičit ženy. Taková Elektra z komiksového Daredevila je přímo ideální příklad. Ve fantastické choreografii drtí jeden pytlík naplněný pískem za druhým a ještě přitom dokáže vypadat sexy.

Vybíjená
Na závěr něco pro pecivály, kteří se ve sportu zastavili někde u vybíjené. Ani jejich trénink ale není procházkou růžovým sadem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 207