Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Honda Racer / foto: Shutterstock

Honda Racer: 20 litrů a 1000 koní!

Tisíc koní, minimální váha a jedinečný design, to je Honda Racer! Co na to Bugatti Veyron?

magazin.cz
Zatím může zůstat v klidu. Tedy alespoň co se reálného světa týče. V poličkách vášnivých sběratelů modelů slavného výrobce angličáků Hot Wheels už to bude ale jiná písnička.

Ten nejenže již čtyřicet let vyrábí povedené zmenšeniny skutečných klenotů automobilového světa, ale stojí i za nejpestřejšími koncepty, jimiž oživuje svoje portfolio.

Honda Racer vznikl k příležitosti čtyřicetiletého výročí zmíněné firmičky uspokojující vytříbenou vášeň převážně muskulinních zástupců populace.

Výjimečné, extravagantní

magazin.cz
Model v měřítku 1:64 s váhou 40 gramů je zářným příkladem toho, jaká nevýznamnost nás dokáže spolehlivě uhranout. Naprosto výjimečná koncepce, extravagantní design a špetka těch konkrétních informací donutí nejednoho z nás si prohlížet obrázky sem a tam a dumat nad tím, jak by si podobný počin asi tak vedl v reálném světě, postavený na dráhu vedle monopostů F1.

Návrhář vytvořil model jako katamaranovitou Formuli pro dva jezdce, jež disponuje naprosto úchvatným agresivním a aerodynamickým vzhledem. Obří kola, extravagantní nádechy, funkční difusory a olbřímí motor uprostřed vozu. To je to, co nás na Raceru láká.

magazin.cz
Nemluvě o úchvatném pletenci výfukového potrubí, za kterým by se asi nevyplatilo dlouze postávat. Hot Wheels dokonce vymysleli i to, jaký agregát by se do Raceru hodil. Jako ideální se jeví desetiválec DOHC VTEC o objemu dvacet litrů.

Kdo z vás si to ještě nepřepočítal, ten ať si kouká uvědomit, že každý válec by v tomto případě disponoval objemem dvou litrů, a to už jsou pořádné hrnky!

Připočteme-li k tomu nízkou váhu vozítka, asi by to byla slušná střelba. A uvědomila si to i mateřská firma Mattel, která nechala Hondu Racer zhotovit v měřítku 1:5. Takže ještě pětkrát zvětšit a šup s ním na asfalt. To by v tom byl taťka šmoula, abychom se nedočkali.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 169