Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexy tenis / foto: Shutterstock

Sexy tenistky současnosti a historie

Během tenisové historie se zrodila nejen řada skvělých sportovkyň, ale také mnoho neuvěřitelných krásek, které plnily přední stránky časopisů. Ale jde jim to i na kurtech, nebo jsou to jen hezké tvářičky?

Blíží se Wimbledon a to je mezi tenisty pořádně ceněný turnaj. Mít doma za sklem sexy trofej z Wimbledonu, to už je pořádná výzva. S tenisovým cirkusem přijede do Londýna nejen řada dříčů, rodících se tenisových nadějí i poněkud obstarožnějších veteránů, ale i družstvo tenisových krasavic. Prim mezi nimi bude hrát Srbka Ana Ivanovič.

magazin.cz

 

Postačí jí ale půvab a přitažlivost k tomu, aby byla nejlepší? Vzhledem k tomu, že parádně vládne i tenisovou raketou, věříme, že ano. Tahle horkokrevná vyslankyně Balkánu na začátku tohoto měsíce smetla v Paříži na French Open vše, co se jí postavilo do cesty. Ana je světovou jedničkou a patří mezi nejlepší. Ve Wimbledonu by to mohla dokázat.

 

Jaký byl další osud tenisových krásek v historii. Nepleťte se, i tenisové krasavice dokázaly pořádně praštit do míče a vyhrávat turnaje. Jen se na to v éře blonďaté rusky Anny Kurnikovové trochu pozapomnělo. Ta oslňovala davy, ale nevyhrála nikdy žádný turnaj v singlu. Její sexy předchůdkyně na tom byly mnohem lépe.

 
Božská Lenglen

Třeba taková Suzanne Lenglen, která hrála v letech 1919 až 1926. Přezdívalo se jí “nádherná” nebo “božská”. Lenglen byla půvabná a elegantní jako baletka.

magazin.cz

 

Zrodila se coby senzace prvního poválečného Wimbledonu v roce 1919. Tehdy frčely dámské šaty s krátkými rukávy dlouhé až do půlky lýtek, k tomu hedvábná čelenka a bílé punčochy srolované pod koleny.

 

Ale uměla hrát? Tak to si pište! Stala se první ženskou tenisovou celebritou a k tomu zvládla šestkrát vyhrát Wimbledon a šestkrát také French Open. Tahle Francouzka přinesla tenisovému světu nový outfit: kabátek a plisovanou sukni pod kolena. 

 
Sexbomba Maria

Řada tenisových krasavic pocházela z Jižní Ameriky. Stejně jako Maria Bueno, která brázdila tenisové kurty v letech 1958 až 1977. Exotická Jihoameričanka si vysloužila nejednu přezdívku. Říkali ji „krasavice“, „brazilská bomba”, “panter”, “vlaštovka ze Sao Paula”. Byla živočišná, smyslná a opravdu ženská.

 

Jestli uměla hrát? Stoprocentně. Za vše mluví tři wimbledonské tituly a čtyři vítězství na US Open, to vše mezi lety 59 a 66. 

magazin.cz

 

“Senzační parádnice” Gertrude Moran vyvolala bouři zájmu na Wimbledonu v roce 1949, kde hrála v kraťounké sukýnce a pod ní měla neuvěřitelné nabírané kalhotky. Bylo vidět skoro všechno.

 

Fotografové se doslova prali o výhodné pozice, ze kterých mohli tenhle nový model fotit. Klidně si i lehli na zem, jen aby mohli pořádně vyblejsknout tuhle krasavici v jejím modelu. Doba se měnila, byla větší svoboda, ženy se začaly odhalovat.

magazin.cz

Gertrude však zrovna nepatřila mezi špičku, svou hrou se neproslavila tolik jako úžasným spodním prádlem. Navíc se „parádnice Moran“ také nerada fotila.

 

Sabatini. Patří tu, nebo ne?

A krasavice z dob nedávno minulých? Také ty stojí za připomenutí. Třeba taková Gabriela Sabatini, která byla na profi okruhu celých jedenáct let. Skončila v roce 1995.

Latinoamerická tenistka, diva s lehkým úsměvem na tváři a vodopádem neposedných černých vlasů. Spousta fanoušků jí doslova ležela u nohou, jiní ji pohrdavě označovali za „chlapa“.

magazin.cz

 

Hrát rozhodně uměla, i když se musela potýkat s velkými rivalkami Steffi Graf či Monikou Seleš. I tak ale dokázala získat 15 titulů.

 
Miss Martina a Anna

Také švýcarská miss Martina Hingis si zaslouží své místo mezi tenisovými kráskami. Její kariéru ukončil loni na Wimbledonu pozitivní test na kokain. Ale stejně má stále zástupy fanoušků.

 

Hrát uměla rozhodně skvěle. Byla jednou z hráček, které pohltila moderní silová hra, vyhrála pět grandslamů včetně Wimbledonu, a to jí ještě nebylo ani 20. 

magazin.cz

 

A jsme u již jednou zmiňované Anny Kurnikovové. Blond bohyně, zvolená mnoha časopisy během několika let za nejžhavější sportovkyní planety a nejvíc sexy ženou světa. Rusové se zase jednou prosadili, a to díky sportovkyni.

 

Hrát však příliš neuměla. Jednou byla světovou osmičkou, ale nikdy nezískala samostatný titul a na grandslamech toho taky moc nepředvedla. Prostě na kurtech nic světoborného. Ale na červeném koberci rozhodně jednička. V marketingu chodit uměla a umí to dodnes.

magazin.cz

 
Mužatka Serena

A z jiného soudku. Mužatka Serena Williams s nulovou inteligencí, ctižádostivá americká tenisová hvězda, která se ráda předvádí a permanentně chvástá. Že ji příliš nemusíte, my taky ne, ale kupodivu má tahle hora svalů celé zástupy mužských fanoušků. Divné?

 

Co se jí ale musí nechat, umí hrát. Vyhrála už všechny čtyři grandslamy, radovala se tedy i ve Wimbledonu. Má větší sílu a je cílevědomější než její starší sestra Venus.

magazin.cz

 

Další ruskou sexy hvězdou na tenisovém nebi byla po Kurnikovové Maria Šarapovová. Její přirozená krása a půvab uchvacují fanoušky snad ještě víc, než tomu bylo právě u Kurnikovové. Šarapovová se pyšní hezčím zadečkem i vrškem. A navíc mnohem lépe hraje, v tomhle už Kurnikovovou dávno překonala.

magazin.cz

 

A nejen ji. Už v jednadvaceti se stala světovou jedničkou. Ke kompletní sbírce grandslamových titulů jí chybí pouze triumf v Paříži.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 396