Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gunbus / foto: Shutterstock

Mega motorka pro obra Koloděje

Takzvaný Gunbus je největší motorkou na světě. Úpravy motorek jsou poměrně běžnou záležitostí. Ale to je jedna věc. Konstrukce nových, odvážných a odvázaných designů pak druhá. Takový je právě Gunbus.

Dá se říci, že v této oblasti lze narazit na dvě specifické škatulky: nápady trochu ulítlé a nápady naprosto ztřeštěné. Pan Clemens F. Leonhardt jeden takový nápad dotáhl, narozdíl od jiných, do úspěšného konce. A to, co vytvořil, spadá jednoznačně do kategorie ztřeštěností.

magazin.cz

Největší motorka
Podle svých vlastních slov vyrobil největší motorku na světě. Pravda, to je celkem diskutabilní, obzvlášť když tu je opravdu obrovská Monster Bike. Ta se ale jako klasická motorka nechová ani neovládá, takže Gunbusu, jak je Leonhardtův stroj nazýván, královské žezlo dost možná skutečně náleží.

magazin.cz

Bude se prodávat
Na rozdíl od jiných dvoukolých prapodivností bude Gunbus schopný jezdit po normálních silnicích a již brzy by se měl dostat dokonce i do sériové produkce.

Skutečně, nekecáme, budete si ho moci objednat a koupit. To se u podobných kreací jen tak nevidí. A vězte, že s Gunbusem vás určitě nikdo nepřehlédne. Cena zatím oznámena nebyla, vzhledem k exkluzivitě se ale dá očekávat, že rozhodně nebude z nejnižších.

magazin.cz

Leonhardt už má v plánu i prvky příplatkové výbavy. Brzy se ke Gunbusu připojí také sajdkára, která k němu prostě tak nějak patří.

magazin.cz

Motorku pohání skutečně silný motor  - vidlicový dvouválec o objemu 410 kubických palců. V metrických mírách tedy 6720 cm3. Není divu, takový macek o váze 635 kg potřebuje pořádný pohon.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 180