Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Frogpad / foto: Shutterstock

Nejulítlejší klávesnice k počítači

Je to asi nejohmatávanější zařízení (spolu s myší) počítače. Těžko bychom se bez něj obešli a lepší ovládání křemíkových pomocníků ještě vymyšleno nebylo.

Přesto většina lidí mnohem spíše řeší výkon procesorů, kvalitu grafické karty či rozlišení monitoru.

Na klávesnice se tak trochu zapomíná a leckdy narazíme na prapodivný úkaz, kdy před námi stojí bezmála dokonalý počítač, ovšem na stole se válí obyčejná šedivá, nejlépe ještě zapatlaná klávesnice za stovku.

Rozhodně ale existují i klávesnice moc pěkné. Nejenom vzhledem, ale i funkčností. Navíc jsou příjemné, i když samozřejmě dražší. Ovšem najít se dají skutečně prapodivné kousky, jejichž originalita hraničí se šíleností. V některých případech jí už možná i dosáhla.

Srolovatelná klávesnice
Může to vypadat jako obskurní hračka pro děti, ovšem tahle klávesnice, jež se dá krásně srolovat a tím pořádně zmenšit, je jedním z nejoceňovanějších objevů na trhu s klávesnicemi poslední doby.

Má stejné rozměry jako klasická klávesnice se 102 tlačítky, takže se na ní píše mnohem pohodlněji než třeba na menším notebooku. Navíc si ji můžete klidně strčit do tašky či batohu.

magazin.cz

Zápěstní klávesnice
V některých starších filmech je používána jako výstřelek moderní technologie. Jak se ale podle nevalných prodejů zdá, masového prosazení se jen tak nedočká.

Hodí se ve chvílích, kdy potřebujete něco zaznamenat, zatímco provádíte nějakou jinou práci – třeba v náročných podmínkách. Pokud s ní ale budete pobíhat po kanceláři, připravte se, že někdo brzy zavolá doktora Chocholouška.

magazin.cz

Frogpad
Další příruční zařízení, které na první pohled nepůsobí zrovna důvěryhodně a už vůbec ne tak, že bychom na něm měli být schopni napsat čtyřicet slov za minutu, jak uvádí materiály výrobce. Malým písmem je tu ale ještě uvedeno, že to bude chtít zhruba deset hodin cvičení. Jinak ale má naše sympatie.

magazin.cz

Datahand
Tento velmi netradičně vyhlížející produkt je určen pro lidi, kteří cítí bolest, když píší na klasickém typu klávesnice. A takových je s přibývajícími kancelářskými pracemi stále více. Do těchto datových rukou vložíte své dlaně a můžete bezbolestně pracovat. Jen se nedivte, že se vás občas někdo lekne.

magazin.cz

Optimus
Ruské designérské studio Art. Lebedev se poměrně nedávno pustilo do tvorby klávesnic a celkem se mu daří.

Zatím nejzajímavější technologií je Optimus, což je patnáctitlačítkový doplněk k jakékoliv klávesnici, který má na povel nejčastěji užívané programy, jako Skype či Firefox. Navíc stisknutím jediného tlačítka můžete přepínat mezi několika jazykovými verzemi.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 279