Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alien mouse / foto: Shutterstock

Nejulítlejší počítačové myši

Není myš jako myš, některé jsou opravdu originálními skvosty.

Po článku o nejulítlejších klávesnicích jsme pro vás připravili analogický materiál, který se však bude zabývat počítačovými hlodavci.

Také u nich platí, že pokud nejste nároční, dostanete obyčejný kousek za několik desetikorun. Dokonce se ještě prodávají prehistorické kuličkové myši. Většina – i těch nejlevnějších – už je ale přeci jen optických.

Myš je mnohem menší periferií než klávesnice, a tak není tím prvním, co kolem počítače uhodí do očí. Tedy pokud si nevyberete některou z opravdu bláznivých. Ty pak samozřejmě vzbuzují zaslouženou pozornost.

Mimozemská myš
Jakmile se někdo začne zaměřovat zejména na ergonomii a podřídí jí vše ostatní, můžete si být jisti, že z toho vznikne designový výstřelek, i kdyby to tvůrce původně neměl v plánu. A to Mizanur Rehman se svou aliení myší rozhodně měl.

magazin.cz

Celé zařízení je maximálně uzpůsobeno uživatelovu pohodlí. Podložka se přizpůsobí ruce, a to díky kombinaci měkkého gelu a buničiny. Pulzující jádro pak pomáhá odstraňovat napětí v ruce. Ovládání probíhá prostřednictvím centrálního joysticku, který je doplněn tradičními tlačítky.

magazin.cz

Výhoda spočívá v tom, že s myší není třeba jezdit po podložce, namáhat tak ruku a vytvořit si některý z nepříjemných syndromů. Zatím jde ovšem jen o koncept, který bude potřebovat hodně štěstí, aby se dostal do sériové výroby.

Mario myš
Každý hráč počítačových her dozajista zná slavnou postavičku Maria, která se stala jednou z nejúspěšnějších vůbec. Dotáhla to až do vlastního filmu a dokonce se jí dostalo pocty v podobě vlastní myši. Tu můžete mít buď ve tvaru samotného Maria, nebo další postavičky ze série Goomby.

magazin.cz

Popravdě, tyhle USB myši vůbec nevypadají komfortně a ještě méně funkčně. Ale fandům pixelovatého vzezření Maria jistě učarují natolik, aby za ní dali 23 dolarů.

Myš ve tvaru helmy

magazin.cz
Fandové závodů, tohle je něco pro vás! Bezdrátová myš ve tvaru helmy. Konkrétně se jedná o design a tvar helmy, kterou používal závodník Jean Alesi, když jezdil v DTM, tedy německém šampionátu cestovních vozů.

Popravdě si nejsme jistí, zda by nás z vypouleného tvaru po chvíli nerozbolela ruka, ale za ten pocit, že můžete jezdit helmou po podložce, to možná i stojí.

Špionážní myš

magazin.cz
Na první pohled tahle myška nepůsobí vůbec zajímavě a dokonce vypadá jako jedna z těch, co seženete za pár šupů. To byste se ale šeredně spletli a mohlo by vás to ještě hodně mrzet!

Pokud tuhle myš, která nese příznačný název „Spy Mouse“ uvidíte na stole, měli byste být na pozoru. Někdo se vás totiž dost možná snaží odposlouchávat.

Ano, tahle nenápadná (už víte proč!) myš má v sobě zabudovaný mikrofon, který přenáší zvuk příjemci. Funguje ovšem jen tehdy, když je zapnutý počítač. Jakmile je vypnut, tak se odmlčí.

Myš pro bezruké

magazin.cz
Tohle je možná ta nejzvláštnější myš, jakou jsme kdy viděli, ačkoliv je diskutabilní, zda jde stále ještě o myš v pravém slova smyslu. Každopádně ale plní její funkce. Na první pohled vypadá jako pedály dodávané k závodním volantům na PC. Ovšem ona je to myš, kterou ovládáte svými chodidly!

Jeden pedál kontroluje pohyby a druhý se stará o klikání. Působí to přímo krkolomně, jako když se člověk poprvé učil psát. Na druhou stranu nejde o nějaký samoúčelný výstřelek. Pro ty, kdo z nějakého důvodu nemohou využívat ruce, je tohle hodně nápomocné zařízení.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 126