Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: i.pbase.com

Prsatice řádily na motorkách

Svátek krásných strojů a nestydatých žen, to je průvod Boobs on Bikes, který se každoročně koná v novozélandském Aucklandu.

Jednou ročně se na Novém Zélandu mění význam slov "drag queen", když se v Aucklandu pořádá přehlídka "poprsí na motorkách". Ulice jsou plné pornohvězd bez triček, transvestitů a různých dalších exhibicionistů.

Odhadem 80 - 100 tisíc lidí se natlačí do ulic nejčilejšího novozélandského města, zatímco doprava je v podstatě zastavena.

"Myslím, že to byli všichni chlapi, kdo mě upozorňoval na tuhle událost," řekl blogger Robert Basler pro agenturu Reuters. "Ale rozhodně mě tam nenutili."

magazin.cz


Nenatřásejte se, prosím
Akce Poprsí na motorkách je součástí přehlídky Erotica Expo a letošní akce trochu bojovala s feministy, byrokraty a také přespolními, kteří chtěli jen přijet a akci blokovat. Začátek akce byl tak ohrožen.

Organizátor akce Steve Crow, považovaný za australského Larryho Flynta, přísahal, že by s přehlídkou začal, i kdyby nakonec nebyla povolena.

"Rád vidím, jak si lidé procvičují svou svobodu vyjadřování," uvedl Crow pro AFP. "Řekl jsem děvčatům předem, aby se natřásaly co nejmíň a nedělaly nic, co by mohlo působit nepřístojně," dodal.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 184