Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pleo / foto: Shutterstock

Nový mazlíček, domácí dinosaurus

Vychovejte si svého dinosaura. Ale pozor, má vlastní hlavu a občas dokáže být hodně paličatý. Tahle obludka se zkrátka chová, jak se ji zachce...

Pleo
Chtěli jste vždycky pejska AIBO? Cena kolem 60 tisíc u poslední generace byla ale trochu velké sousto a navíc byl vždy nedostatkovým zbožím. V současné době je bohužel výroba AIBO ukončena. Není však třeba zoufat. Pokud chcete sobě nebo svému dítěti pořídit hitech kamaráda, tak právě přichází Pleo.

Jedná se o robotickou formu života a ve stručnosti nejvyspělejšího komerčně dostupného robůtka, kterého lze dnes sehnat.

Řada dotykových senzorů, barevná kamerka, stereo mikrofony, infra a náklonové senzory, 14 motorů a 100 převodů mu umožňuje udělat prakticky cokoli krom létání ;). Navíc díky speciálnímu operačnímu systému se chová naprosto nelineárně a žije tedy svým životem.

magazin.cz

Na stránkách výrobce lze pravidelně najít updaty OS, které přidávají funkce (vylepšování Plea stále probíhá, takže přibudou další schopnosti). Pro náročné nechybí freeware nástroje pro programování nebo speciální náladičky pro stažení (zamilovaný Pleo, hlídací pes, Godzilla..).

V praxi nelineární chování znamená autonomní chování. Pleo má prostě svou hlavu. Na stejné podněty reaguje podle nálady. Někdy celý den prospí, protože nemá náladu. Jindy ani po trestu nepřestane zlobit. Pokud má dobrou náladu, dělá různé kousky. Nabízí pac, dělá holubičku či se chechtá a když se mu nechce tak se s vámi nebaví vůbec.

Pleo také prozkoumává svět kolem a reaguje na předměty i člověka. Občas tak Plea můžete najít, jak studuje vaši botu nebo se zájmem sleduje jiného vašeho domácího miláčka, v našem případě fretky.


Vedle domácího dinosaura tu máme i další novinky, už trochu prozaičtější...

magazin.cz
Remington SCC-100
Máte chuť experimentovat se svým vlasovým porostem, ale chybí vám odpovídající nástroj? Což takhle Remington SCC-100, který nabízí ergonomické zaoblení. To umožňuje maximální kontakt s pokožkou hlavy a zastřihování vlasového porostu je tak efektivnější.

Nechybí ani dvousměrná zastřihovací technologie zvyšující efektivitu a preciznost střihu. Pro Remington SCC100 jsou samozřejmostí titanové čepele či výsuvný zastřihovač pro ladění detailů. Navíc hrát si můžete díky akumulátoru, až 40 min. Většina samozřejmě ocení i sexy design.


Varta Professional Charger
Nabíječka na mobil, GPS, PDA a baterie. To je moře kabelů, které dokážou přivést člověka k zuřivosti. Varta Professional Charger nabízí východisko. Nejenže nabije rychle až čtyři baterie, ale díky integrovanému USB portu nabije např. i mobilní telefon nebo GPS.

Je tak optimálním řešením např. i na dovolenou, kdy stačí vzít pouze jednu nabíječku. Navíc je možné nabíjet baterie i z USB portu počítače a v případě vložení čtyř nabitých baterií je možné nabíjet i z nich bez připojení do zásuvky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 108