Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPod Nano / foto: Shutterstock

Novinky od Apple – supertenký iPod!

Kuj železo, dokud je žhavé. To je přísloví, kterým se společnost Apple v současnosti řídí. Na trh vrhá jeden produkt za druhým, ať už v hardwarové, či softwarové oblasti.

Dá rozum, že na tradičně komerčně silnou vánoční sezónu musí připravit zase něco, co by si lidé s gustem nadělovali pod stromeček.

Nový iPod Nano
Určitě největším představením je čtvrtá generace slavného přehrávače hudby iPod Nano. Novinka se vyznačuje především bezkonkurenčními rozměry: 91 x 38 x 6 mm. Zejména šestimilimetrová tloušťka je pořádný krok kupředu. Také váha v hodnotě 36,8 gramů je naprosto zanedbatelná.

magazin.cz

Díky zabudovanému snímači polohy můžete iPod Nano ovládat jednoduchými pohyby. Například když jím zatřesete, přejde na další skladbu. Je možné zapnout také mód „shuffle“. Jakmile je aktivován, reaguje iPod na pohyb a hraje náhodné songy.

Těšit se můžete na stylové vypouklé sklo, jež kryje dvoupalcový, tedy pěticentimetrový displej s rozlišením QVGA. iPod zvládne nahrávat i zvukové záznamy, pokud si přikoupíte speciální sluchátka s dálkovým ovládáním.

magazin.cz

Výrobky Apple jsou samozřejmě především o budování specifické image. Do tohoto konceptu jasně pasuje barevná škála nových iPodů. Lze si vybrat ze skutečně široké palety.

Cena menší, osmigigabajtové verze je stanovena na solidních 149 dolarů, zatímco za dvojnásobnou kapacitu zaplatíte 199 dolarů. To jsou slušné ceny, doufejme, že se jim české ekvivalenty budou aspoň blížit. I když, znáte to...

iPod Touch
Vylepšení se dočká také čím dál oblíbenější iPod s dotykovým displejem. Také on se nevyhnul vlně zmenšování. Stále mu však zůstává 3,5 palcový LCD displej. Zadní strana přístroje je kovová. Novinkou je také ovládání hlasitosti na straně, stejně jako zabudovaný reproduktor.

Pokud holdujete joggingu, možná vám učaruje vylepšení, které přinesla spolupráce s Nike. V iPod Touch je totiž zabudován systém pro nejrůznější statistiky týkající se běhu. Samozřejmě to není zadarmo – budete si muset koupit senzor na boty.

magazin.cz

Kromě toho se Steve Jobs pochlubil novými funkcemi a lepším ovládacím rozhraním stále oblíbenějšího obchodu iTunes. Ten začne nabízet různé show a seriály a bude schopen formovat žánrově podobné playlisty.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 181