Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tanec u tyče / foto: Shutterstock

Tanec u tyče. Prý sport, ne sex

O víkendu se v nizozemském Amsterodamu tančilo u tyče jako o závod. Dívky z celé Evropy se sem sjely, aby usilovaly o titul nejlepší go-go tanečnice.

Možná byste čekali, že budou oděny do sexy šatiček, ale tyhle tanečnice u tyče byly spíše oblečeny v gymnastických dresech. Tančily přitom u dvou šestimetrových tyčí. Jedné pevně zakotvené, druhá rotovala. Také představy, že atmosféra soutěže jiskřila sexuálním vzrušením, jsou mylné.

 

„Není to nic jednoduchého,“ líčila šestadvacetiletá Jeannine Wikering, která v soutěži reprezentovala Německo a skončila třetí. „Musíte pořádně posilovat nohy a svalstvo, nemá to nic společného s erotikou, na tu u tyče rozhodně není čas myslet,“ doplnila.

 
Olympijský sport?

Řada závodnic by ráda, pokud by se jejich sport stal olympijským. Stejný názor sdílí i Jeannine. „Myslím, že se to jednou podaří, ale zabere to ještě moře času,“ řekla agentuře Reuters.

 

Mistrovství vyhrála 36letá Galina Trošenko, která reprezentovala Španělsko. Porotu složenou z pěti rozhodčích zaujala úžasným výkonem plným akrobatických figur. „Trénuji pouze tři roky, ale jako tanečnice mám dobré základy,“ usmála se vítězka.

 

Soutěže se zúčastnilo deset dívek nejrůznějších národností, které si nejdříve musely vydobýt účast v národních kolech. Finále se pak odehrálo v jednom z amsterodamských nočních klubů, kde mu přihlíželo několik stovek nadšených diváků. „Neviděl jsem v tom nic erotického, byla to opravdu především gymnastika,“ poznamenal jeden z nich.

 
Kurzy po celém světě

Popularita tanců u tyče rok od roku roste, u nás, ale hlavně v zahraničí se pravidelně kurzů účastní řada dívek a žen. Právě v Amsterodamu se kurzů koná celá řada, populární jsou i v dalších evropských městech i v USA.

 

Z pole dancingu se tak pomalu smývá erotický nános a stává se z něj sportovní disciplína určená k posílení a zpevnění problematických partií.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 133