Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oholeno / foto: sxc.hu

Mýty kolem randících mužů

Kdo ví, kde se berou všechny ty mýty, které mezi ženami kolují.

Obvykle jsou založeny na velmi podivných konstrukcích, které muže staví do nelichotivé pozice stejně myslících a nevděčných kreatur. Jeden by skoro řekl, že si ty mýty ženy vytváří samy.

Jenže jak je rozehnat? Samozřejmě se můžete pustit do nevděčného úkolu, spočívajícím v neustálém přesvědčování, že to není takhle, ale úplně jinak. Nebo se prostě spolehnete na náš článek, ve kterém některé z nejotravnějších mýtů rozemeleme napadrť.

Muži nesnášejí závazky
Jedním z největších klišé, které provází veškeré mužské randění, je to o jejich nevázanosti a svobodě. Muž je tu stavěn do role kovboje na Divokém západě, který nikde nepobude déle než dva dny a ze všeho nejvíce si chce udržet svou nezávislost, vlastní život, přátele a zájmy. Mezi ženami pak panuje přesvědčení, že závazek mnoho z nich nedokáže přijmout.

Tak to ale není. Jistě, mezi muži se najde určitá část, která neustále hledá nové zkušenosti a výzvy, jenže podobné typy jsou i v ženském táboře, jen se o nich tolik nemluví. Normální chlap chce dívku s pevnými morálními zásadami, které rozhodně nebude vyčítat teplo domácího krbu. Muži naopak dokáží ocenit pevný vztah.

Muži dají na vzhled
Říká se, že mužům záleží na vzhledu ženy více než ženě na vzhledu muže. Těžko říct, kde se tento mýtus vzal. Zřejmě bude pravdou, že na atraktivitě záleží, jelikož její posuzování nastává v několika prvních okamžicích, kdy se lidé poznají. Jenže stejně ji šacují ženy jako muži.

V jednom průzkumu vyšlo, že třetina mužů by nechodila s dívkou trpící nadváhou. Naopak 65% oceňuje sportovní postavu a bujné poprsí. To nejsou vůbec špatné výsledky. V podstatě se dá říct, že o ničem nevypovídají.

Co naopak vypovídá o lecčems, je fakt, že velká část mužského spektra očekává od ženy do budoucna zdravé sebevědomí a sofistikované chování. Tyto hodnoty si cení dokonce více než vzhled.

Muži nemají cit pro romantiku
Ženy se často domnívají, že jsou muži necitlivé bestie, které se chovají živočišně a neurvale, přičemž neumí poslat ani kytku – buď proto, že jim to připadá jako klišé, nebo proto, že ji považují za ztracenou investici.

Jenže co to ta romantika vlastně je? Zapomeňte na svíčky, výhledy na západ slunce či galantní otevírání dveří. Dnes je romantika pouze jiným názvem pro drahé dárky. Ženy očekávají, že pokaždé, když vás vidí, dostanou květiny, náhrdelník nebo budou aspoň pozvány do lepší restaurace.

Pokud se jim toho pravidelně nedostává (což je pochopitelné), mají tendence to svádět na nedostatek mužovy romantiky. Přitom docela rády zapomenou na romantiku v původním slova smyslu, romantiku všedního dne.

Muži chtějí podvádět
Mezi ženami panuje přesvědčení, že chlapi prostě podvádí. Vlastně by jim bylo divné, kdyby se tak nedělo. Řada z nich s tím tak nějak dopředu počítá a trápí se. Neříká se ale náhodou: podle sebe soudím tebe?

Mezi muži jsou jistě proutníci, ale často jen proto, že nejsou schopni najít tu pravou. Stejně tak se chovají ženy. Nakonec, jeden z průzkumů jasně ukázal, že 40% mužů je přesvědčeno o exkluzivitě vztahu vůči jedinému partnerovi. Stejnou variantu přitom zvolilo pouze 33% žen.

Muži jsou vystrašeni inteligencí
Také si myslíte, že muži hledají blonďaté, prsaté krasavice, které mají všechny trumfy vystrčené na odiv a na hlavu už nic nezbylo? Máte za to, že muže odpuzují dívky, které sem tam přečtou knihu či noviny a umí si vytvořit vlastní názor, kterým nedej bože dokáží oponovat tomu mužskému?

Ale jděte. Inteligence je pro většinu mužů, konkrétně pro 70%, na jednom z prvních míst, zatímco vzhledu připadlo pouhých 50%. Muži jsou naopak rádi, když doma nemají jenom hračku či hezoučké zvířátko, ale myslící bytost, na kterou se můžou spolehnout.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 195