Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
FIAT 500 Abarth esseesse / foto: Shutterstock

Pěkně ostrý FIAT 500 Abarth SS

Pětistovka od Fiatu byla nedávno vyhlášena v Británii nejvíce sexy autem. A italská automobilka se snaží, aby si tento titul zasloužila.

Pro pařížský autosalon si připravila verzi 500 Abarth esseesse (SS) a nyní se dostávají na světlo první fotografie. A jak se dalo čekat, něžný brouček obdivovaný ženskou částí lidstva se nám trošku přiostřil.

magazin.cz

Může za to agresivní bodykit včetně nové přední masky, širších blatníků a prahů a dnes již nevynechatelného difuzeru a chromových koncovek výfuku. Přidejte k tomu 17tipalcová kola a už se vašemu fiátku nikdo nedovolí zasmát.

magazin.cz

Jaký motor se bude ukrývat pod kapotou, ještě není známo, a očekává se přeplňovaná benzínová 1,4 o výkonu až 133 kW (pro staromilce 180 koní). S takovou ukážete většině posměváčků právě onen nezbytný difuzor. Zvláště pokud si do auta najde cestu i samosvorný diferenciál Torsen.

magazin.cz

Interiér bude také odpovídat sportovnímu zaměření vozu, i když nám Fiat zatím poskytl pohled jen na horní část červenočerných sedaček. Mimochodem, na autě nenajdete logo Fiatu, toto je čistokrevný Abarth. Na další podrobnosti si budeme počkat do pařížského autosalonu, ale dnes již můžeme říci, že Mini Cooper S by se měl začít bát.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 198