Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Caparo T1 / foto: Shutterstock

Nejzběsilejší policejní auta

Zatímco policie České republiky si plnými doušky užívá své Felicie 1,3 a pár vyvolených dosáhlo na „stíhací“ Ford Mondeo, ve světě najdeme v policejních garážích jiné kousky.

Například šerif ve státě Texas to vzal opravdu od podlahy a pořídil si Hummer. Vzhledem k ropným vrtům si to asi může dovolit. Aby mu neunikl ani jeden zločinec, nechal si už tak mastodontní káru upravit, aby s výkonem 700 koní dosáhla až 250 km/h.

magazin.cz

Jiný jeho texaský kolega si zamiloval Ford Mustang a nelze se mu divit. Vždyť už jen zvuk jeho 305 koní dokáže vystrašit nejednoho piráta silnic.

magazin.cz

Napříč USA používají jako policejní stíhače Dodge Charger/Magnum. Vidlicový osmiválec Hemi z 5,7 litru vydoluje 368 koní a to už stačí na každého neřáda. Ochranné rámy vpředu navíc značí, že s ním, respektive jeho autem se nebude jednat zrovna v rukavičkách.

magazin.cz

Speciálně pro britskou policii byl upraven Mitsubishi Lancer Evo X. Dvoulitrový turbomotor dává až 280 koní, ale důležitější budou famózní jízdní vlastnosti této čtyřkolky. Z nuly na sto kilometrů za hodinu se dostane za 5,2 sekundy.

magazin.cz

Ostatně britské ostrovy jsou známy jako jeden z největších odběratelů ostrých hothatchů či supersportů, takže policie musí být náležitě vybavena. V jejích garážích najdete mrštný Lotus Exige či opravdovou raketu na kolech Caparo T1. Tento opravdu unikátní supersport vyždímá z 2,4 litru objemu neskutečných 575 koní. A s ohledem na nízkou hmotnost těžko bude hledat soupeře.

magazin.cz
magazin.cz

Němečtí policisté potřebují pro své dálnice s neomezenou rychlostí opravdu něco svižného. A pokud možno od domácího výrobce. A ostatně kdo by nechtěl svou pracovní dobu trávit za volantem Porsche. Třeba v 911 Carrera S s úpravou od Techartu a výkonem 370 koní. Za pouhých 125 000 Euro.

magazin.cz

Na jižní polokouli se australští příslušníci mohou ve volném čase asi věnovat tréninku na driftovací šampionát. Holden Monaro, které 571 koní ze sedmi litrů posílá na zadní kola, k ničemu jinému snad ani vhodné není.

magazin.cz

Další americkou klasikou ve službách zákona je Chevrolet Corvette. Zde na hlídce v Michiganu.

magazin.cz

Pro lumpy z exkluzivnější části spektra společnosti je pravděpodobně určen tento Cadillac XLR. Dosahuje obligátního výkonu přes tři sta koní (326).

magazin.cz

Pro každodenní boj za spravedlnost bude asi potřeba něco civilnějšího. U našich jižních sousedů v Rakousku si do městské džungle pořídili Smart Fortwo. Asi to bude lepší volba než všechny ty vidlicové osmiválce se stovkami koní.

magazin.cz

Rakušané testovali i již zmíněnou 911 Carrera, ale po půl roce se přesunula do muzea. A proč? Příliš málo prostoru - zněla hlavní výtka.

magazin.cz

Jak praví klasik: „v Rusku je možný všechno.“ A tak na straně dobrých hochů brázdí silnice Porsche Cayenne. A místní policejní sbor nedá na jejich spolehlivost dopustit. Není se jim co divit, přeci jen osmihodinová denní šichta proseděná v Ladě 2101 dokáže motivovat.

magazin.cz

Myšlenka, že by italští policisté jezdili v Porsche, je zcela zcestná. V jižní části měli policisté hned jasno. Pět set koní od bývalého výrobce traktorů Lamborghini bude to pravé na lov dálničních hříšníků.

magazin.cz

Poněkud starší model od stejné značky si zvolila Jižní Korea. Poněkud divoký model Diablo a jeho 500 koní dělá spíše problémy strážcům zákona než provinilcům proti rychlostním předpisům.

magazin.cz

A z čeho mají strach v Mecce tuningu a závodů v driftování? V Japonsku snad ani nemůžou použít jiné auto než Nissan Skyline . Síla turba a pohon všech kol nedává moc šancí na úspěšný útěk.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 630