Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peter Buckley / foto: Shutterstock

Nejhorší boxer světa hodil ručník do ringu

Nejhorší boxer na světě se chystá uzavřít svou monumentální kariéru, kterou lemovalo těžko uvěřitelných 256 porážek.

Tři sta zápasů
Devětatřicetiletý Peter Buckley má před svým třístým zápasem, kterého by rád dosáhl jakožto určité mety. Ovšem pak už se pokračovat nechystá. Ostatně, za svou kariéru toho zažil opravdu hodně a většinou to končilo jeho rozmláceným obličejem. Prohrál více zápasů než kterýkoliv jiný boxer na světě.

Přes svou sérii porážek je třeba Buckleymu přiznat, že neboxoval žádnou pátou ligu a utkal se hned se dvaačtyřiceti budoucími britskými, evropskými či světovými šampiony. Pochopitelně proti nim nikdy nevyhrál.

magazin.cz


Box jako obyčejná práce

Na rozdíl od boxerských celebrit, které si za svůj profesionální život mohou dovolit odboxovat třeba jen třicítku zápasů a vydělat si tak hodně slušné peníze, byl Buckley často nucen boxovat třeba i dva dny za sebou.

Přišel domů s ošklivým monoklem a už mu zvonil telefon, do kterého odsouhlasil zápas na další večer. Pak už se nelze tolik divit, že prohrál tolikrát. Příprava totiž nebyla tím, čemu by kdovíjak holdoval.

„Když zavoláte zedníkovi a řeknete mu, že potřebujete zeď, také vás nepožádá o tři týdny na přípravu,“ říká pragmaticky Buckley. Box bere jako dobrý džob, který ho živí.

Velkolepý konec kariéry
Přestože nikdy netoužil po slávě, nakonec se jí přece jen dočkal. Už ku příležitosti dvoustého zápasu v roce 2003 dostal speciální ocenění. Nyní se chystá doklepat třetí stovku zápasů ve velterové váze. Stane se tak v jeho domovském městě.

„Nevím, co budu dělat, až s aktivním boxem skončím. Ale rád bych se v něm pohyboval i nadále, ať na jakékoliv pozici.“

„Box byl můj velký kamarád po celé roky. Když jsem byl mladý, měl jsem problémy s policií, však víte, opravdu divoké dítě. Ovšem box mi dal nový smysl života.“

Co myslíte, vyhraje Peter Buckley svůj poslední zápas? Naposledy vyhrál v roce 2003...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132