Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lewis Hamilton / foto: lewishamiltononline.com

Hamilton je mistr! A finanční rekordman

Tak infarktový závěr Formule 1 už léta nezažila. Lewis Hamilton si s lepšími kartami na konečné umístění celý závod udržoval čtvrtou či pátou příčku, jež by mu k zisku titulu stačila.

Felipe Massa ale nehodlal nic vzdát a vévodil závodu stylem start-cíl. Na posledních deset minut přišel déšť.

Nikdo ani nedýchal

Massa jede jako drak, ale Hamilton se dostává do problémů. Jezdci kolem něj mají lepší taktiku a postupně se před něj dostává jak Timo Glock, tak Sebastian Vettel. Lewis Hamilton tři kola před cílem de facto titul ztrácí.

Massa projíždí cílovou páskou a myslí si, že je mistrem světa. Hamilton se ale v předposlední zatáčce dostává před Glocka (který nezládl mokrou trať na pneu do sucha), projíždí cílem a - mistrem je on.

Neskutečná reklama pro Formuli 1, která byla v posledních letech označována za nudnou a nezajímavou. A Velká Británie má po dlouhé době zase mistra světa královské disciplíny motosportu. Navíc nejmladšího v dějinách. Hamiltonovi je pouhých třiadvacet let. Stal se národním hrdinou.

Pohádkový příjem

Jako takový si může v příštím roce vykoledovat rekordní sumu na platu a reklamních příjmech. Hovoří o sto miliónech liber, tedy třech miliardách korun, pro nadcházející sezónu.

Tím by se Hamilton stal nejlépe placeným sportovcem světa. Umístil by se před Davidem Beckhamem s 31 milióny a Tigerem Woodsem se 72 milióny liber, který tomuto žebříčku vévodí již mnoho let a stejně jako Hamilton je černé pleti.

magazin.cz

Dá se říct, že několik infarktových minut Hamiltonovi přihrálo pěkných pár miliónů navíc. Kdyby vyhrál s přehledem, určitě by se o celé události tolik nemluvilo, jako když měla Formule 1 v rámci několika sekund hned dva mistry světa.

Dramatický příběh

Lewis Hamilton je navíc autorem velmi zajímavého životního příběhu. Od útlého dětství závodí v barvách „přípravky McLarenu“. V minulém roce konečně usedl do závodního monopostu první kategorie a málem se stal mistrem světa v první sezóně. Nebýt rozbrojů s Fernandem Alonsem a problémů v týmu, nejspíš by triumfoval už loni.

Ještě v posledním závodě měl sedmibodový náskok, který ale famózním finišem dokázal smazat Kimi Raikkonen. Podruhé se taková chyba již neměla opakovat, jenže ona se málem opakovala!

Britové se domnívají, že mají konečně vlastního Schumiho.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 304