Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Google / foto: Google

Nejhledanější výrazy na českém Google

Každoročně tuto událost sledují analytici a odborníci na celém světě.

Ale nejen oni – takzvaný Google Zeitgeist, který sleduje nevyhledávanější slova a výrazy. Jde o skvělou možnost, jak sledovat společenské trendy, zájmy a popularitu nejrůznějších nápadů, služeb či lidí.

Co se týče celkových rekordmanů, žádná velká překvapení se nekonají. Čechy zajímaly analogické věci jako ostatní národnosti. Tedy MP3, hry, YouTube či mapy. Zájem byl také o české metropole jako Praha či Brno. Lidé vyhledávali i informace ohledně televize či kulturního programu.

Nejvyhledávanější výrazy na českém Google

1. MP3
2. Hry
3. YouTube
4. Mapy
5. Práce
6. Praha
7. Brno
8. Video
9. TV
10. Program

Zajímavější kategorií už jsou skokani roku, tedy výrazy, které byly uživateli v porovnání s loňským rokem vyhledávány nejvíce.

Úspěch logicky zaznamenaly sociální sítě jako Facebook, ale zvýšený zájem se projevil i o filmy zdarma, módní iPhone, který vtrhnul do Česka či stále oblíbenější aukční server Aukro. Zájem budí také seriál Ošklivka Katka či pražská karta OpenCard.

Největší skokani roku
1. filmy zdarma
2. iPhone
3. Facebook
4. Naruto
5. Aukro
6. Youtube
7. Ošklivka Katka
8. Bary a restaurace
9. OpenCard
10. Xfaktor

Zajímáte se o české celebrity? Pak jste možná přispěli ke statistice Google. Podle ní byla nejvyhledávanější českou celebritou překvapivě mladičká Ewa Farna. Teprve za ní se umístily stálice jako Nohavica, Daniel Landa, Chinaski nebo Tři sestry.

Nejvyhledávanější české celebrity
1. Ewa Farna
2. Nohavica
3. Daniel Landa
4. Chinaski
5. Tři sestry
6. Kluci v akci
7. Ošklivka Katka
8. Leoš Mareš
9. Kateřina Janečková
10. Marek Ztracený

Tradiční sportovní souboj v českých luzích a hájích „hokej versus fotbal“ vyšel na Google ve prospěch fotbalu. Na druhém místě samozřejmě skončil hokej. Překvapivě třetí skončil golf. Poté byl velký zájem o letošní Euro, skateboarding, NHL či tenis.

Nejvyhledávanější sporty
1. Fotbal
2. Hokej
3. Golf
4. Euro 2008
5. Skate
6. NHL
7. Tenis
8. Olympic
9. F1
10. Brusle

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 149