Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nintendo DS / foto: Shutterstock

Hra, která vás donutí opustit byt

Pod hraním videoher si většina lidí stále představuje víceméně línou aktivitu, při které je největším vypětím mačkání tlačítek.

To se ale změnilo s příchodem Nintenda Wii před pár lety, které od té doby útočí na milióny domácností po celém světě. Z Wii a jeho her jako Wii Fit či Wii Sports, které vás v obýváku skutečně rozhýbou, se stala oblíbená zábava.

Ven z obýváku
Tím ale Nintendo ani omylem nekončí. Společnost vás po hraní tenisu nebo cvičení jógy pošle dokonce ven z domu. Nevídané, neslýchané!

Nová hra ovšem není vyvíjena na domácí konzoli Wii, nýbrž spolupracuje s menším, přenosným systémem Nintendo DS, který je neméně populární. Jednoduše vás naučí zdravě a svižně chodit.

Jak? Inu, snadno – namísto toho, abyste se předháněli doma před televizí ve virtuálních výkonech, budete se s členy rodiny, kamarády či domácími mazlíčky předhánět v kroku.

Všemožné srovnávání
Software bude vybaven dvěma krokoměry, které měří aktivitu, kterou přes den vykonáváte. Po sedmi dnech ji potom přenesete do digitální formy na Nintendu DS a porovnáte se „soupeři“. Můžete si ale nastavit i denní limity a překonávat tak sami sebe.

Narazíte tu i na řadu zábavných miniher, které vám mají požitek z chůze ještě více zpříjemnit. Za určitý počet nachozených kilometrů se tak otevřou různé bonusy, nebo se můžete bavit sledováním toho, kolik byste svou chůzí vyrobili elektřiny, případně spálili kalorií.

Je logické, že se výsledky budou zkoumat i v rámci jedné obří světové komunity chodičů po celém světě. Připraveny jsou nejrůznější žebříčky, a vzhledem k tomu, že se podobné hry od Nintenda stávají prodejními hity, jsme hodně zvědaví na to, zda příští rok poklesne míra obezity. Hra Walk with me! se objeví již 20. února.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 100