Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.mark-1-tank.co.uk

Chlapi sobě. Tank na dálkáč

Pokud chcete udělat radost příteli, manželovi nebo kamarádovi, tak tohle je hodně zajímavá inspirace. Dá se říct, že by jí nepohrdnul snad žádný muž, který v sobě živí ještě trochu těch chlapeckých let.

Přesná kopie
A co to je? No přeci tank na dálkové ovládání, který je tak mocný, že by utáhl i běžné auto. Měří necelé dva metry a je velmi přesnou kopií tanku King Tiger, který rozséval zkázu v řadách spojeneckých tanků za druhé světové války. Jedná se ovšem o kopii v měřítku 1:4.

Tank váží úctyhodných 250 kilogramů a disponuje funkční otočnou věží, na které je umístěn hrozivý kanón. Uvnitř jsou umístěny reproduktory, které při jízdě vyluzují pověstné tankové hřmění.

magazin.cz

Hračka je poháněna dvěma pětisetwattovými motory, které jsou tak silné, že dokážou utáhnout auto.

Tank se dá skutečně koupit ve Velké Británii. Největší a nejvybavenější verze přijde téměř na tři sta tisíc korun, ovšem menší atrapy můžete mít už za tři tisíce korun. Ale ani vyšší hranice ceny není příliš za to, že budete mít doma největší radiově ovládaný tank na světě.

Hrůzná zbraň je hračkou
Specializovaná společnost, která se výrobou modelů zabývá, nabízí i další typy tanků. Například německý Tiger či ruský T34.

Zakladatel společnosti Marc Spencer tvrdí, že s výrobou modelů začal poté, co si opatřil první, méně detailní kousky od ruského prodejce. Větší tanky dosud skládá on sám.

magazin.cz

Německý King Tiger je prý dlouhodobě nejpopulárnějším modelem. Spencerovými zákazníky jsou pochopitelně především muži, kteří se nad modely doslova rozplývají a berou je vážně jako hračky.

King Tiger vstoupil do dějin jako jeden z nejmocnějších tanků druhé světové války. Zejména na západní frontě přinesl Němcům značné zisky, jelikož spojenci tu neměli k dispozici prakticky žádné podobně těžce vyzbrojené tanky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 277