Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pamela Anderson / foto: Shutterstock

Sex symboly devadesátých let

Devadesátá léta byla v mnohém odlišná od dneška. Sitcomy a teenagerské komedie přímo kvetly, hudební videoklipy se těšily dnes nepochopitelné popularitě a Jim Carrey s Adamem Sandlerem byli ještě vtipní.

Byla to také doba výjimečných žen. Nebo takových žen, které se staly výjimečnými. Třeba proto, že se svezly na obnoveném boomu po blondýnách či krásných tělech. Bylo to skvělé desetiletí pro chlapy civící na televizní obrazovku s lahváčem v ruce.

Marně se rozhlížíme kolem sebe a hledáme podobně kultovní divu, která by dnes „devadesátkám“ mohla konkurovat. Zjevně to ale není tím, že by neexistovaly krásné ženy. Naopak, jen ta doba se změnila.

Pamela Anderson
Právě ona symbolizuje jak slavnou éru krásek devadesátých let, tak změnu doby a naprostý propad v popularitě. Z opěvované kočky, která fascinovala milióny mužů po celém světě, se stal objekt posměchu Borata a spol.

magazin.cz

Přesto se na ni zkrátka nedá zapomenout. Na Pobřežní hlídku jsme koukali všichni, jakkoliv to byla pitomost. Dvanáct Playboyů, jejichž obálku svými vnadami tvořila, se prodalo na tuny. A její manželské i sexuální eskapády hltali prostě všichni. Jo, to byly krásný časy...

Cindy Crawford
Ačkoliv byla možná v devadesátých letech chápána nejdecentněji ze všech těchto krasavic, možná právě to způsobilo, že je relativně populární dodnes a stále o práci nemá nouzi. Nebo je to možná tím, že Cindy vypadá prostě překrásně i po čtyřicítce. Na vrcholu se přitom drží od svých osmnácti.

Obří popularitu jí vydobyla reklamní kampaň na Pepsi. A překvapivě ji neztratila ani v příšerných filmech na konci dekády, k nimž se propůjčila.

magazin.cz

Claudia Schiffer
Jeden z nezpochybnitelných symbolů ženské krásy. Ne nadarmo byla Claudie v devadesátých letech často vyhodnocována jako nejkrásnější žena planety – a že měla pořádnou konkurenci!

Vděčí za to zejména tomu, že do módy opět vtrhly ryze blonďaté a dlouhé vlasy. Svůdnost této Němky má ale i jiné pilíře. Postava, oči, našpulená ústa, David Copperfield…

magazin.cz

Gillian Anderson
Že jste agentku Scullyovou v tomhle žebříčku nečekali? Pokud patříte mezi mladší ročníky, pak vám budiž odpuštěno, ale málokdo, kdo hltal slavný seriál Akta X, by se hádal o to, že Gillian Anderson působí velmi svůdně, byť možná trochu přísně. Právě ona je ale důkazem, že v devadesátých letech nefrčely jen prsaté blondýny, ale i charakterní ženy. Vyzařuje z ní charisma a citlivost, nikoliv prvoplánová krása.

magazin.cz

Heather Locklear
Sex appeal této překrásné herečky je založen na její sofistikovanosti. Je to přesně ten typ ženy, kterou byste si přáli za šéfku či učitelku chemie. Nehynoucí popularitu získala pochopitelně v seriálu Melrose Place. Spousta lidí se na něj dívala právě kvůli Heather, její svůdné tváři a prakticky dokonalým nohám.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 429