Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Whisky / foto: shutterstock

Whisky, která nezpůsobuje kocovinu

Australská firma ASM Liquer přišla na trh s pozoruhodnou whiskou. Jmenuje se Naked Scot (Nahý Skot) a konzument po ní prý nemá kocovinu.

Podle výrobce neobsahuje jeho whisky žádné herbicidy, pesticidy ani fungicidy. Skotská asociace pro whisky (SWA) ale zuří. Informace, že skotské whisky právě zmíněné chemikálie obsahují, je prý zavádějící a nefér.

Whiska Naked Scot by prý mohla slavit v Austrálii úspěch. "Zákazníci tu nemají moc velký výběr a často platí hodně peněz za výrobky špatné kvality," říká vedoucí manažer ASM Liquer Julian Moss.

Naked Scot na sebe upoutal pozornost milovníků whisky i v internetových diskusích.

"Výrobce asi chce předejít kocovině tím, že odstraní různé chemikálie. A jelikož já mám dnes obzvláště příšernou kocovinu, řekl bych, že je to ušlechtilý záměr. Jde o to, že kocovina bývá důsledkem dehydratace, nedostatku soli a cukru i toho, že nás pronásledují vzpomínky na to, co jsme vyváděli. Ale i tak, snažit se ji trochu zmírnit, to není na škodu," tvrdí jeden z diskutujících.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 154