Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Google G2, chytrý budík a další novinky

Jako každý rok, také letos se odehrál celosvětově sledovaný technologický veletrh v německém Hannoveru. A že bylo na co se dívat.

Co byste řekli třeba na robota, který vám udělá kafe, nebo na budík, jenž pro vás dokáže nastavit ideální čas probuzení.

Akce se mohla těšit z 4 300 společností ze 69 zemí, které se jí účastnily. Vypadá to jako velké číslo, ovšem jedná se o pokles více jak tisícovky vystavovatelů. Němci to ale v době finanční krize považují za úspěch.

3D přístrojová deska
Na první pohled se jedná o klasickou přístrojovou desku, na které není nic zvláštního. Tachometr, otáčkoměr a tak dále. Ovšem jakmile se transformuje do trojrozměrné podoby, stojí to za to! Můžete na ní sledovat celou škálu informací, například detaily o MP3 skladbách, aktuální lokaci nebo preferované cestě k cíli. Efektu je docíleno díky dvojici do auta vestavěných kamerek, přizpůsobujících generování obrazu řidiči.

magazin.cz

Chytrý budík
Snad každý se děsí ranního probuzení za drsného rykotu budíku. Takzvaný aXbo Alarm Clock má ale šanci, že ho lidé budou mít rádi.

Před spaním klasicky nastavíte čas, kdy musíte vstát, navíc si ale vezmete speciální náramek. Ten monitoruje, zda se nacházíte v lehké či těžké fázi spaní. Půl hodiny před nastaveným časem se budík zaktivuje a začne fáze kontrolovat. Snaží se vyhledat fázi lehkého spánku, kdy probuzení není tak tvrdé – a tehdy zazvonit.

magazin.cz

Humanoid Justin
Se stále stárnoucí populací dostávají humanoidní roboti silnější důvody ke své existenci. Jako například představený robot Justin, který disponuje pažemi a má čtyřprsté ruce. Díky nim zvládá i náročnější úkoly, jako je například uvaření kávy. Zadání dokáže plnit zcela sám díky plně mobilní základně.

magazin.cz

Google G2
První mobilní telefon s operačním systémem od Google – G1 – zaznamenal překvapivě rychle slušné úspěchy, a tak není divu, že se na něj navazuje. G2 je pochopitelně vyspělejším přístrojem, který je stále vyráběn v továrnách společnosti HTC.

Nechybí operační systém Android, třímegapixelová kamera, samozřejmostí je přímý přístup k nejrůznějším službám Google. Možná největší novinkou je odpárání klasické klávesnice. Telefon už je možné ovládat jen dotykovým displejem, díky tomu je také podstatně tenčí a lehčí.

magazin.cz

BeBook eReader
Popularita elektronických čteček je větší a větší. Navíc je třeba postavit silnou konkurenci Amazon Kindle. Tou by mohl být právě BeBook eReader, který na jedno nabití dokáže obrátit stránku sedmtisíckrát, má velmi kvalitní displej, je lehoučký a skladný, disponuje 512 MB pamětí, SD slotem a především wi-fi internetem a dotykovým displejem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 122