Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPod Shuffle / foto: Shutterstock

Nejmenší MP3 přehrávač na světě

Pokud máte své přístroje denního použití rádi co nejmenší, určitě vám učaruje nový iPod Shuffle, který právě představila společnost Apple.

Malý a velký zároveň
Nový MP3 přehrávač je propagován jako nejmenší svého druhu. To ale rozhodně neplatí o paměti, která dosáhla slušných čtyř gigabajtů. Pokud víte, jak vypadá tužková baterie, pak si dokážete představit i velikost této novinky.

Kromě toho tento iPod Shuffle na uživatele dokáže mluvit, a to díky nové funkci VoiceOver, kterou představuje písničky ve čtrnácti různých jazycích.

Přehrávač dokáže pojmout zhruba tisíc písniček, což je dvakrát tolik, než kolik bylo možné uložit na předchozí generaci iPod Shuffle.

magazin.cz

Shuffle si svou titěrnou velikost mohou udržet díky tomu, že nemají integrovaný displej jako ostatní iPody a většina současných MP3 přehrávačů. Funkce VoiceOver je proto docela zásadní pro navigování lidí skrz alba a songy.

Snadné přepínání
Na dřívějších iPod Shuffle bylo velmi problematické udržovat několik playlistů, protože bylo velmi krkolomné mezi nimi přepínat. Nyní už je to možné relativně jednoduše. Místo abyste viděli, uslyšíte.

VoiceOver je synchronizován s iTunes, které nainstalují hlasový balíček na počítač. Funkce dokáže uživateli dokonce říct, kolik baterie mu ještě zbývá.

Apple se chvástá tím, že dělá inovace v segmentu do sta dolarů, kde se většina výrobců maximálně snaží osekat výrobní náklady. V USA nový iPod Shuffle pořídíte za 79 dolarů, což je zhruba 1700 Kč. U nás však tradičně počítejte s poněkud vyšší částkou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 215