Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Novodobí supermani. Umí neskutečné věci

Parta parašutistů se rozhodla, že si zahraje na takzvané Red Arrows, což je známá britská letka předvádějící leteckou akrobacii.

Tihle borci ale neseděli v letadlech, nýbrž si pouze nasadili speciální obleky. Mezi nohama i mezi rukama a tělem měly speciální materiály, takže zdálky vypadali skutečně takřka jako stíhačky.

magazin.cz

U kotníků měli navíc připevněny kouřové kanistry, takže celá představení vypadalo vážně autenticky. Obzvlášť pokud jste ho sledovali ze země.

Parašutisté se spustili zhruba ze čtyřtisícové výšky a nějakou dobu letěli v různých formacích, napodobujíc zmínění Red Arrows, aby si zhruba tisíc metrů nad zemí otevřeli padák a klasicky doplachtili.

magazin.cz

Tato letka parašutistů spolu cvičí už několik let a tvrdí, že se od ostatních kolegů padajících ve formacích příliš neliší. Jen něco napodobují a mají k tomu „kostýmy“ za třicet tisíc korun každý.

magazin.cz

Rozhodně to prý není nebezpečnější než klasické seskoky ve formacích. Každopádně to ale vypadá o poznání zajímavěji.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 100