Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

40metrový vodopád na kajaku

Při pohledu na tento vodopád je většina lidí ráda, že může stát stranou a kochat se tím ohromujícím pohledem na do hlubin padající vodu.

Nebezpečný rekord
Pro jednoho muže je to ale málo. Pedro Olivia riskoval svůj život, když si sedl do kajaku, odpádloval na okraj vodopádu a zcela neuvěřitelně se spustil dolů. Něco takového vodopád Santo Belo v Brazílii ještě nezažil. Není divu, měří téměř 40 metrů!

Pedro padal zhruba tři sekund, než rychlostí 112 kilometrů za hodinu narazil do vodní masy. Po několika minutách, kdy nikdo z přihlížejících snad ani nedýchal, se ze zpěněné vody vynořil.

Mise splněna, rekord ve spouštění se do hlubin vodopádů padl. Šestadvacetiletý extrémní sportovec Olivia dlouho hledal ideální vodopád, na kterém by svůj kousek mohl předvést a který by mu umožnil překonat předchozí rekord. Ten měl hodnotu 33 metrů. Olivia stanovil rekord nový – 39 metrů.

Skvělý příběh
„Je to příběh, který budu vyprávět po zbytek svého života. Třináct let jsem strávil vylepšováním svých kajakářských schopností a vyhledáváním ideálních sjezdů,“ vyznal se z nadšení Pedro Olivia.

magazin.cz

Samotnému kousku předcházelo podrobné prozkoumání terénu. Pedro bral v potaz všechny situace, jaké mohly vůbec nastat. Musel na ně být připraven, jinak by ve zlomku sekundy nedokázal adekvátně zareagovat.

Naučil se každý detail vodopádu a přesně si svůj pád do hlubin naplánoval. Zjevně se to vyplatilo. Jeho tým už se sice připravoval na záchranou misi, když se Pedro dlouho nevynořoval, ale poté se ozval nadšený jásot, když se konečně objevil.

Hranice lidských možností byly zase posunuty o kousek dále.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 267