Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Návrat do budoucnosti od Mercedesu

Tohle vozítko s sebou nese více než jen silnou vzpomínku na kočáry z devatenáctého století. Přesto je to podle automobilky Mercedes-Benz koncept, jehož prvky mohou obstát i v budoucnosti.

Rychlost kočáru
Na konceptu pracoval mnohačlenný tým, který v něm spojil prvky tradičního designu s nejnovější technologií.

magazin.cz

Zatímco tak vozítko disponuje koly s drátěným výpletem typickými pro první Benz Motor auto z roku 1886, má zároveň hybridní pohon, používající bezemisní baterii.

magazin.cz

Auto, respektive koncept, nemá příliš velkou maximální rychlost – pouhých 25 kilometrů v hodině. Ovšem jeho dojezd je slušný. Jedná se o 350 kilometrů. Pravda, tuto vzdálenost byste zdolávali asi hodně dlouho.

Místo volantu joystick

magazin.cz
Na konceptu pracovali zejména studenti inženýrských programů, které má automobilka vyhlédnuté. Měli se na něm naučit všechny oblasti vývoje hybridního vozidla. A povedl se jim opravdu inspirativní výsledek.

Předek vozu je vyroben ze skelných vláken, v čemž se podobá autům Formule 1. Další pořádný kontrast.

Na místě volantu najdete velké překvapení. Ovládání auta probíhá pomocí klasického joysticku! Inu, někdy je lepší zůstat u starých pořádků a nesnažit se za každou cenu o originalitu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 227