Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
LG GD900 / foto: Shutterstock

Tohle je průhledný mobil. Chcete?

Výrobci mobilních telefonů (zejména těch chytrých – smartphonů) si lámou hlavy nad tím, jaký uvést na trh model, aby okamžitě nezapadl mezi desítky konkurenčních modelů.

Chce to něco nového

magazin.cz
Konkurenční boj je tu neuvěřitelně silný a výrobci představují novinky jako na běžícím pásu. Na jakémsi piedestalu je přitom iPhone, zatímco za ním se kupí masa podobných telefonů, které strádají především nedostatkem specifických znaků či nedokonale vytvořeným image.

Výrobci tak vědí, že je třeba přinést něco neotřelého. Jen to má šanci na úspěch. Jak na to, předvádí například společnost LG, která přichází s modelem GD900. A co že je na něm tak zvláštního? Na první pohled nic. Ale jen do chvíle, než se vysune průhledná klávesnice.

Jak už dnes bývá dobrým zvykem, LG GD900 je pro jistotu vybaven třípalcovým dotykovým displejem a je tak v podstatě standardním smartphonem. Ovšem jako určitý nadstandard má také vysouvací klávesnici.

Klávesnice jako dotykový displej

magazin.cz
Ta je průhledná a neslouží pouze pro zadávání čísel, jak by si kdekdo mohl myslet. Dokáže telefon ovládat v podstatě stejně jako dotykový displej. Podobně se i chová, jelikož nemá žádné mechanické ovladače.

Není tak třeba hned ohmatávat displej, což je jistě komfortnější způsob ovládání. Na průhlednou plochu navíc bude možné psát znaky, které pak telefon zaznamená a zdigitalizuje. Podporováno bude i ovládání několika prsty, takzvaný multi-touch.

LG zjevně dělá co nejvíce pro co nejpříjemnější ovládání. Aplikace na telefonu bude možné spouštět napsáním příslušných symbolů, které si navíc budete moci sami nastavit. A v případě přehrávání hudby bude možné v albech volit a „scrollovat“ právě díky vysouvacímu a průhlednému displeji, respektive klávesnici.

Zatím není jasné, kdy bude LG GD900 uveden na trh a kolik bude stát. Dá se ale čekat slušný úspěch.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 597