Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Glidecycle / foto: glidecycle.com

Zábavné kolo nejen pro postižené

Speciální kolo, takzvaný GliderCycle, nabízí zcela nový svět mobility, nezávislosti a cvičení pro lidi trpící nejrůznějšími postiženími, případně zraněné.

Dá se na něm jezdit velmi jednoduše a účinky na zdraví jsou výhradně pozitivní.

Obrovský zájem
Když byl GliderCycle na začátku března představen široké veřejnosti, vzbudil obrovskou odezvu. Dokonce takovou, že webové stránky produktu každých pár hodin padaly. Zájem o toto speciální kolo měly lidé z celé světa – z Koreje, Kanady, Evropy atd.

Důvod je jednoduchý. GliderCycle má obrovský potenciál pro všechny, kteří v životě neměli tolik štěstí a jsou postižení či se jim přihodil nějaký úraz. Přesně ti se na tomto kousku mohou pohybovat, jako by se jim nic nestalo.

magazin.cz

GliderCycle vypadá částečně jako klasické kolo, až na to, že jeho hlavní rám prochází nad hlavou a nikoliv dole. Také tu nejsou žádné šlapky. Nechybí tu ale speciální ergonomické sedlo, které umožňuje chodit, běhat nebo se klouzat bez tlaku na pánev.

Jednoduché ovládání
Ovládání kola není vůbec složité. V průměru si ho uživatelé osvojí za nějakých dvacet minut, přičemž výběh do kopce vyžaduje přece jen trochu delší cvičení.

Důležité je, že se GliderCycle dá nejrůznějšími způsoby upravit a individualizovat tak, aby vyhovoval dotyčnému a jeho specifickému postižení.

magazin.cz

Jedná se o jedinečnou příležitost pro všechny, kteří mají nějaké omezení v pohybu, například lidé s artritidou či s amputovanou nohou. Ti všichni dostávají s GliderCycle novou volnost a šanci na individuální pohyb, který je pro ně nesmírně cenný.

Základní verze GliderCycle není z nejlevnějších. Stojí zhruba čtyřicet tisíc korun, za přípatky se dá ještě upravovat a vylepšovat.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 158