Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tony Hawk / foto: Shutterstock

Nejlepší adrenalinoví sportovci

Před obyčejnými sportovci se dá za jejich výkony smeknout. Před těmi adrenalinovými by to bylo asi málo.

Svými kousky se zcela vymykají běžnému lidskému chápání a předvádí triky, jaké si člověk nedokáže představit ani v nejbujnější fantazii. Jsou to zkrátka nezapomenutelní borci, kteří se nebojí tvrdých pádů.

Tony Hawk
Podle většiny znalců scény se jedná o nejlepšího skateboardistu pod sluncem. A jeho výsledky tomu napovídají. Zúčastnil se 103 závodů, z nichž dokázal zvítězit v neuvěřitelných 73 a devatenáctkrát skončil na druhém místě. Nikdo jiný nevyhrál více závodů. A přestože Tony už nezávodí, v nejbližší době ho asi nikdo nepřekoná.

Nejsou to ale jen triumfy, co Tonyho Hawka proslavilo. V paměti fandů zůstaly zejména jeho skvělé kousky se skateboardem. Celou řadu triků provedl jako vůbec první a někdy i poslední na světě. Jeho jméno nese velmi úspěšná série videoher.

Shaun White
Když proděláte náročnou operaci srdce, možná byste si měli vybrat méně náročnou kariéru než tu, která lemuje cestu extrémního sportovce na vrchol. Pětiletého Shauna White ale po operaci od snowboardingu nikdo nezrazoval, jelikož se všichni domnívali, jak je rád, že vůbec žije.

Tenhle chlapík chtěl ale žít naplno a podle všeho se mu to splnilo na dvě stě procent. Ostatně, ne nadarmo se říká, že na snowboardu nikdo nelétá výše než on. Ve vitríně má nespočet zlatých medailí, včetně té olympijské. A větší část kariéry je stále před ním. Také Shaun se dočkal pocty v podobě videohry.

Kelly Slater
Po nejlepším skateboardistovi a snowboardistovi nesmí chybět ani nejlepší z nejlepších ve světě surfingu. A tady nikdo ani na okamžik nepochybuje, že tím je Kelly Slater, žijící a závodící legenda tohoto sportu. Devětkrát vyhrál nejdůležitější surfařské mistrovství. Je zároveň nejmladším (ve dvaceti) i nejstarším (v šestatřiceti) vítězem.

Dave Mirra
Pakliže máte v oblibě spíše extrémní sporty na kole, pak jistě znáte Dava Mirru, a to jako nejlepšího a nejúspěšnějšího borce s BMX. Na extrémních hrách X Games mu patří rekord v počtu největšího počtu nasbíraných medailí. Vyhrál jich třiadvacet, a většinou měly zlatou barvu. I Dave Mirra se může těšit z videoher nesoucích jeho licenci.

Bob Burnquist
Tento skateboardista možná není tak známý jako Tony Hawk, ale mezi mládeží jeho popularitu velmi zdatně dotahuje. Pravděpodobně toho nikdy tolik nevyhraje, ale o to Bobovi nejde. Se skejtem pracuje z vášně a pro zábavu. Není proto divu, že neustále vymýšlí nové a velmi nebezpečné triky. Ty potom nesou jeho signaturu a na to je Bob patřičně hrdý. Zároveň nastavuje laťku ostatním proklatě vysoko.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 321