Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
The Wheelman / foto: Shutterstock

Barcelonské honičky s Vinem Dieselem

Nestává se často, aby se v nějaké videohře objevil hlas i ztvárnění známého hollywoodského herce. Leda tehdy, kdy se jedná o projekt vznikající na motivy filmu a hercům takové angažmá předepisuje smluvní povinnost.

Vin Diesel a hry
Případ Vina Diesela je odlišný. Tento novodobý akční hrdina si ve videohrách přímo libuje a dokonce si založil vlastní vývojářské studio Tigon Games. S ním spolupracoval například na hrách jako Riddick, ale také na The Wheelman.

Tento titul nemá s žádným filmem nic společného, přesto je ale na každém záběru vidět Dieselův xicht a občas i slyšet jeho zastřený hlas. Není to vůbec od věci, do ztřeštěné hratelnosti se tenhle týpek bezvadně hodí.

magazin.cz

Vin Diesel ztělesňuje tajného agenta Milo Burika, jenž je nadřízenými vyslán na velmi ožehavou misi. Ve španělské Barceloně se musí infiltrovat mezi trojici gangů, které město ovládají, a zlikvidovat jejich bosse.

Utajený polda
Za tímto účelem samozřejmě musí operovat zcela v utajení, takže o něm nevědí ani místní poldové. A jelikož plní úkoly na straně grázlů, aby si získal jejich důvěru, vězte, že mu houkající auťáky půjdou dobře po krku.

magazin.cz

The Wheelman je na první pohled jasným klonem kultovního Grand Theft Auta. A hned si můžeme říct, že jeho kvalit bohužel nedosahuje. Na druhou stranu to neznamená, že by šlo o špatnou hru.

magazin.cz

Naopak, zábavu si s ním užijete náramnou, tedy pokud se zrovna nebudete potýkat s některou z nepříjemných chyb, jako je například až příliš vylidněná a neatmosférická Barcelona nebo zvláštní jízdní model, obzvlášť některých aut.

magazin.cz

Ten je totiž hodně arkádový a žádný realismus od něj raději nečekejte. Je střižen tak, aby se s autem dalo v okamžiku udělat cokoliv. A že se tvůrci příliš nedrželi skutečnosti, dokládá i možnost přeskakování z jednoho auta na druhé. Samozřejmě za jízdy.

Zábavné honičky
Honičky jsou však tím nejlepším, co The Wheelman nabízí. Odehrávají se v maximálním tempu a stříká z nich adrenalin. Dokonce i úkoly, jimiž jsou motivovány, stojí za to a nejde jen o neustále se opakující mustry.

magazin.cz

Trochu hůře než honičky jsou na tom pasáže, ve kterých je třeba vystoupit z auta, čapnout kvér a jít si to s někým vyřídit ručně. Ne, že by byly špatně provedené, ale jsou až příliš obyčejné, tudíž je budete brát jen jako povinnost.

Hra by možná zasloužila lepší grafické zpracování, ale o nejrůznější efekty rozhodně nouze není. Navíc v těch rychlostech stejně nebudete studovat detaily okolí. The Wheelman je tak vcelku příjemnou arkádovou a městskou akcí, u které si užijete něco hodin zábavy. Ale o moc více ne.

magazin.cz

Výrobce: Midway Newcastle/ Tigon
Distributor: CD Projekt
Cena: 999 Kč (PC verze), 1499 Kč (Xbox 360 a PS3)

Hodnocení: 7/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 154