Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
D roll / foto: Shutterstock

Tohle je rolovací notebook. Má šanci?

Technologie jde neustále kupředu, ale občas se zdá, jakoby se v něčem vracela do dávných dob. Proč se dříve používaly svitky? Jednoduše proto, že byly skladnější.

Technologický svitek
Dnes je ale tento způsob přenášení informací považován za zastaralý. V některých vizích se ale vrací na výsluní. Jako například v případě rolovací notebooku, který je nazván D-Roll, tedy „digital roll“.

magazin.cz

Srolovatelný papír v tomto případě nahradila moderní technologie, která se také jako moderní technologie dá používat.

V zásadě jde o zcela normální a běžně použitelný notebook. Jeho nadstandardní schopností je ale srolování, což samozřejmě napomáhá jeho skladnosti a mobilitě. Nehledě na to, že vypadá prostě „cool“.

magazin.cz

Jedná se o koncept, jehož autorem je designér Hao Hua. Pokud se domníváte, že se mu jen zatmělo v hlavě a že vytvořil nerealizovatelnou vizi, jste na omylu.

Netradiční klávesnice

Pravda, nějakou dobu bude trvat, než se něco podobného stane standardem, jelikož to zpočátku bude hodně drahé, ovšem technologie na výrobu už k dispozici jsou.

Základem je jakási tuba, ve které by se ukrýval výpočetní výkon notebooku. Z ní vychází ohebný OLED displej, jenž nemá problémy ani s vysokým rozlišením.

magazin.cz

Notebook by se ovládal klasicky klávesnicí a myší. Klávesnice má však netradiční tvar do vějíře, což by rychlému psaní zpočátku asi příliš nesvědčilo.

Jde jednoznačně o zajímavý koncept, který by si zasloužil rozpracování. Na druhou stranu, v hospodářské krizi se mnohem více uplatní levné netbooky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 446