Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Mazec! Zkuste surfování na suchu

Surfování je sportem, jehož oblibu u Američanů z našich končin pravděpodobně nikdy nepochopíme.

Je to specialitka celého amerického kontinentu (a nejen jeho). Pokud k ní přesto vzhlížíte s obdivem, máte teď velkou šanci zažít ten pocit i v místních podmínkách.

Skate nebo surf?
A tím nemyslíme slabé náhražky v podobě windsurfingu na Orlíku nebo na Lipně. Jakkoliv je i tento sport zábavný, ten správný adrenalin se dostavuje až při pravém surfování.

Tak co si vyzkoušet takový surfing na souši? Vymysleli ho věčně pozitivně naladění Havajčani. Právě na Havaji se z pozemního surfingu stal běžný způsob dopravy.

Na první pohled to ze všeho nejvíce připomíná klasický skateboarding. Ovšem pohyby těla, které na prkně můžete dělat, se blíží surfingu.

magazin.cz

Ideální procvičení těla
Abyste mohli jet bez problému i na rovince, je zapotřebí speciální tyč, respektive pádlo, kterým se odrážíte a různě korigujete jízdu.

Takzvaný longboard, jak se suchozemský surfing jmenuje, je skvělým způsobem, jak procvičit všechny tělesné partie. Ty horní budou mít co dělat s pádlem, zatímco dolními udržujete rovnováhu a řídíte směr.

Pokud chcete být cool a užít si zábavu, máte tedy šanci. Akorát si zatím docela připlatíte. Prkno stojí přes tři tisíce korun a pádlo necelé dva tisíce.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 113