Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
SEAT Ibiza Bocanegra / foto: SEAT

Nová Ibiza Bocanegra: malý sportovec

Hned pět nových vozů představil SEAT ve světové premiéře na letošním mezinárodním autosalonu v Barceloně.

Mezi novinkami, které SEAT v Barceloně vystavuje, vyniká nová Ibiza Bocanegra, vůz, jehož temperamentní sportovní vzhled nelze přehlédnout z žádného úhlu, natož pak zepředu.

magazin.cz

Hlavní charakteristický prvek modelu Ibiza Bocanegra najdete na přídi vozu. Jak již název napovídá, připomíná impozantní černá příď masku. Horní část přídě modelu Ibiza Bocanegra zdůrazňují zcela černé světlomety s dvojitou optikou a centrální maska chladiče s voštinovou strukturou a černým ozdobným rámem včetně provokativních vstupů vzduchu ve spodní části.

magazin.cz

Co by to bylo za sporťák bez pořádných kol. Takže na Bocanegra najdete sedmnáctky „Sira“ s nízkoprofilovými pneumatikami 215/40 R 17. Co však skutečně identifikuje osobnost nového vozu španělské značky, je nápis „Bocanegra“ uprostřed zadního výklopného víka, což je charakteristický znak nejexkluzivnějších verzí vozů značky SEAT.

magazin.cz

V interiéru Ibizy Bocanegra upoutají okamžitě pozornost sportovní sedadla, čalouněná specifickou látkou vyrobenou z kosodélníků sešitých červenou nití. Na opěradlech sedadel je navíc červeně vyšito logo v podobě velkého písmena „B“ jako rozpoznávacího znaku této verze.

magazin.cz

Dalším odlišujícím prvkem v interiéru je tříramenný volant. Uprostřed svislého ramena je písmeno „B“ z hliníku, které symbolizuje název Bocanegra. Volant je rovněž vybaven pádly pro manuální řazení sedmistupňové převodovky DSG. Uvnitř převažují různé odstíny černé a zvlášť nápadné jsou prvky vnitřní výbavy v odstínech černá Brillante a černá Carbón.

magazin.cz

Nový SEAT Ibiza Bocanegra se bude dodávat ve verzích FR a CUPRA poháněných motorem 1.4 TSI Twincharger s výkonem 110 kW (150 k) nebo 132 kW (180 k).

Součástí široké nabídky výbavy je systém XDS, který předvídá ztrátu trakce hnacích kol a omezuje přenos hnací síly na příslušné kolo, dále ESP, TCS + EBA, ABS, asistent rozjezdu do kopce, systém kontroly tlaku v pneumatikách, airbag řidiče a spolujezdce, boční airbagy, sportovní podvozek a přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 247