Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Největší looping s autem

Když Steve Truglia na spodní rampě velkého kola startoval svou žlutou Toyotu, nemohl si dovolit myslet na nic jiného než na co největší akceleraci. I minimální zaváhání by totiž mohlo skončit šeredným způsobem.

Hrozila smrt
Kdyby se Steve zamyslel a neměl dostatečnou rychlost, ve chvíli, kdy by dosáhl vrcholu obřího loopingu, spadl by s autem dolů jako šutr.

Ale na druhou stranu – kdyby byl až příliš rychlý, vygenerovaná odstředivá síla by mu mohla přivodit stav bezvědomí. Zkrátka, Steve se vrhl do podniku, na který by si drtivá většina lidí netroufla.

Každopádně, ať by se přihodila jakákoliv komplikace, na vrcholu dvanáct metrů vysokého kola by se neřešila příliš dobře.

Steve Truglia je ale jeden z nejzkušenějších a nejodvážnějších kaskadérů současnosti. Zároveň musí výborně rozumět fyzikálním zákonům.

magazin.cz

Další velkolepé triky
Jen díky tomu dokázal loopingem projet a zaznamenat tak nejen skvělý trik, ale i světový rekord. Odborníci přitom přiznávají, že sebemenší chybička mohla skončit jeho smrtí.

Trénink na kratičký průjezd kolem byl velmi náročný. Steve se připravoval například v rámci tréninku stíhacích pilotů, jenž je zaměřen na odolávání přetížení.

Tenhle kaskadér ale rozhodně nehodlá skončit. Už plánuje další velkolepou záležitost – seskok z vesmíru.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 189