Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jak si udržet její pozornost

Dobrá, vyhlédli jste si opravdu pěknou roštěnku a nějakým způsobem se vám ji podařilo přimět k tomu, aby s vámi absolvovala jedno dvě rande.

To je jistě důležité, ovšem zásadní fáze teprve přichází, a to s otázkou, jak si udržet její pozornost, kterou vás tak štědře obdarovala, ale která se může vytratit stejně náhle jako přišla. Pokud chcete trvalejší vztah, budete se muset snažit.

Mějte svůj život
Může to působit paradoxně, ale skutečně není dobré věnovat všechen svůj čas partnerce. Jistě, je to pozorné, ale za pár dní to začne být nudné až obtěžující. Navíc budete vypadat, že nemáte žádné vlastní zájmy či přátelé a bude to zavánět fanatickým zbožňováním, které je jak známo svazující. Je proto důležité přinejmenším působit dojmem, že máte vlastní, plně fungující život, do kterého partnerka jen vstoupila, nikoliv ho plně ovládla. Zachováte si vlastní identitu a ke všemu budete mít co vyprávět.

Buďte spontánní
Nikdo mladý nemá rád nalinkovaný životní plán. Samozřejmě, úplně naslepo se dneska žít nedá. Ale co takhle podívat se do kulturního přehledu, kde se koná nějaká zajímavá akce a aniž byste to partnerce předem prozradili, tak se tam s ní v ten samý čas objevit a jakoby náhodou se zúčastnit. Dokažte jí, že se s vámi nebude nudit a že dokážete vstřebávat a vyhodnocovat náhle přicházející impulzy.

Rozhodnost je důležitá

U muže je rozhodnost zcela zásadní. Neznamená to, abyste partnerce cokoliv přikazovali, ale v naprosté většině případů se hodí držet iniciativu ve vlastních rukou. Od holky se rozhodnost například v oněch intimních a osudových chvílích očekávat nedá, a pokud ani vy neprojevíte iniciativu, začnete vypadat jako člověk bez sebedůvěry. Rozhodností prokážete své pozitivní stránky, jelikož jim tak dáte průchod.

Postupné odhalování
Měli byste projevit zájem jednak o její osobu, ale samozřejmě přijde čas i na tu vaší. V tomto bodě je lepší držet se aspoň trochu zkrátka a nezačít vykládat celý svůj život od narození. To nikoho zas tak nezajímá. Důležité je podržet si nějaké tajemství, být aspoň trochu záhadný a střípky ze svého života pouštět postupně, v příhodných chvílích. Tím vždy jednoznačně zvýšíte zájem o sami sebe.

Povídejte si
Konverzace je pochopitelně důležitá v jakékoliv fázi vztahu. Po několika schůzkách už ale zcela jistě budete znát témata, která ji zajímají a o kterých se jí dobře povídá. Tak je zkuste zlehka nadhazovat nebo k nim směřovat konverzaci. I když o nich sami moc nevíte, není přece problém pokládat otázky a tím vyvolávat dojem, že se o ně živě zajímáte. Když ji necháte mluvit o něčem, co jí opravdu zajímá, bude se s vámi cítit dobře.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 81