Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nový iPhone – dvakrát rychlejší

Apple se svým iPhonem stále s přehledem vévodí segmentu „chytrých telefonů“, které zažívají nebývalý boom, jenž nedokázala zastavit ani krize, ale zároveň vidí, že konkurence ho dotahuje. Obvykle telefony iPhonu velmi podobnými.

Velký úložný prostor
Proto Apple musí pravidelně uvádět nové verze iPhonu, které strhnou pozornost zpět na jeho stranu. Stejně jako tentokrát s iPhone 3G S.

Na první pohled největší změnou nového modelu je zdvojnásobení datové kapacity, a to až na 32 GB. To se hodí, jelikož iPhone je odjakživa multimediální přístroj. Teď se do jeho paměti vejde na 7.000 hudebních skladeb nebo 40 hodin videa.

magazin.cz

Další novinkou je vylepšený fotoaparát. Ten už se naučil nahrávat také video. Stále však má pouhé tři megapixely, což je v dnešní konkurenci poněkud málo. Například Sony Ericsson Satio má megapixelů dvanáct! Foťák ale pobral celou řadu funkcí, takže jsou snímky s ním zachycené o poznání lepší než v případě předchozí generace.

magazin.cz

Apple se velmi soustředilo na rychlost iPhone a chvástá se, že tento model je o sto procent rychlejší než ten předchozí. To je jistě extrémní situace, ale je pravdou, že například načítání webových stránek či práce s graficky náročnějšími aplikacemi znatelně zrychlily.

Nové funkce
Navzdory vyšší rychlosti se díky novým technologiím zase o něco povedlo prodloužit výdrž baterie.

Příjemnou novinkou je zabudovaný kompas, který se dokáže orientovat jak podle magnetického, tak podle pravého severu a spolupracovat s navigací.

Operační systém iPhone OS 3.0 přináší více jak sto tu více, tu méně užitečných funkcí. Tou pravděpodobně nejžádanější je klasika „copy and paste“, tedy kopírování a vkládání. Dále nechybí rodičovská kontrola nebo hledání napříč vším, co máte v telefonu uložené.

magazin.cz

České ceny ani datum vydání zatím nebyly stanoveny. Očekáváme však podobný přístup jako v případě předchozích generací, tedy vyšší než zahraniční ceny a zpoždění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 208