Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Důvody, proč nevěru tajit

Byla to jedna jediná noc. Udělali jste chybu, ale stále jste přeci dobrými chlapíky.

Cítíte vinu a nejraději byste se zbavili výčitek svědomí přiznáním se. Ale pozor. Po přiznání se vám sice uleví, ale partnerka nemusí mít takové pochopení a vztah může klidně odpískat. To přece nechcete riskovat

Vztah nemůžete přetočit

Přiznáte se. A co se stane? I když se s vámi partnerka rozhodne zůstat, už to nikdy nebude jako dříve. Těžko hodí vaši nevěru za hlavu a bude se tvářit jako by nic. To si jen namlouváte. Jakmile otevřete Pandořinu skříňku, už není cesta zpět. Dost možná vám to bude chtít vrátit a vztah se tak odebere do spirály neustálé nevěry a podezírání. Přinejmenším vám už nikdy nebude věřit. Nikdy!

Nechce to vědět
Ženy muže žádají, aby byli upřímní, aby jim říkali všechno. Ve vztahu přeci nesmí být žádné tajemství. Ale chtějí to skutečně? Opravdu dokážou unést otevření přehrady nejtemnějších chlapských hříchů? Může si myslet, že je pro ni lepší, když se o vaší nevěře dozví. Ve skutečnosti to ale nechce vědět, a i když bude mít podezření, dokud se podvod definitivně nepotvrdí, bude nakloněna věřit vám.

Je to sobecké
Ano, vůči partnerce je přeci sobecké, že jste si nedokázali odepřít zvířecí choutky a teď se navíc chcete zbavit viny, že jí to vyklopíte a jen se omluvíte. Nejde jen o vás, ale především o ni. Představte si, jak se bude cítit. Bude si připadat špatná a méněcenná. Nemyslete jen na sebe, ale zkuste přemýšlet i o pocitech jiných.

Odejde
Nemá cenu si nic nalhávat. Po přiznání bude s největší pravděpodobností následovat facka, sbalení jejích věcí a definitivní rozchod. Zkrátka ji nedáte jinou možnost, tedy pokud si chce udržet aspoň špetku důstojnosti. Odejde a vezme s sebou všechny společné přátele i zážitky, které jste prožili. A možná si vezme i vašeho psa. Lepší žít s vinou než bez ní.

Bude chtít odplatu
Nejde jen o to, že se vám bude chtít pomstít vlastní nevěrou. Spíše odejde, ale stejně se s vámi bude chtít nějak vypořádat. A vězte, že zná vaše sexuální choutky, zvláštní zvyky, má snad i nějaké ty fotky a na jejich základě může začít šířit pomluvy. Ty se pravděpodobně dostanou k vašim přátelům, rodičům, ale i potenciálním přítelkyním. Dost vám to zruinuje život.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 230