Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Videohra: staňte se Harry Potterem

Šílenství kolem Harryho Pottera běží zase na nejvyšší otáčky. Do kin se vřítil šestý film, který slibuje opravdu temnou a napínavou podívanou. A jak bylo zvykem už u předchozích snímků, ani tento se neobejde bez své videohry.

Překvapivě bytelná hra
Ty, které jsme s Harrym Potterem dosud hráli, měly kvalitativně vzestupnou tendenci a ta poslední byla překvapivě dobrou hrou. Proto jsme se nebáli, že by Harry Potter a Princ dvojí krve dopadl nějak tragicky, jak to bývá u filmových her nedobrým zvykem.

Dá rozum, že se děj orientuje na film, jenž zase čerpá z knihy, takže události nejsou příliš originální. Harry se se svou partou vrací zpět do Bradavic, aby si tu odkroutil šestý ročník. Všichni tam jsou ale znepokojeni novými událostmi o „tom, kdo nesmí být jmenován“ a ani Draco nevzbuzuje zrovna důvěru.

magazin.cz

Pokud neznáte knižní a filmovou předlohu, budete ve hře tápat. Předpokládá se totiž, že hráči jsou obeznámení přinejmenším se snímkem a tvůrci se tak neobtěžovali s větším osvětlováním jednotlivých událostí a okolností. Spíše se jich jen lehce dotýkají.

Znalost filmu nutná

Nejde totiž o to, projít si film na vlastní kůži. Děj s ním sice úzce koresponduje, ale hra více zkoumá pozadí i vlastní život na Bradavicích. Tam se budete volně pohybovat a postupně si zpřístupňovat nové lokace této rozlehlé školy čarodějnictví.

Kromě atraktivního průzkumu školy se budete věnovat kouzlení, míchání lektvarů, létání či duelům s vašimi protivníky.

magazin.cz

Například právě míchání nejrůznějších kouzelnických lektvarů patří k nejzábavnějším a nejinovativnějším částem hry. Minihra s tím spojená je skutečně zábavná i napínavá.

Naopak lépe zpracovaný bychom si představovali Famfrpál, tedy sport, jemuž studenti sedlající čarodějnická košťata holdují. Létání je tu velmi omezeno a v podstatě osekáno na závod k zlatonce.

magazin.cz

Boje jsou zábavnější než minule, i když to z Harryho Pottera stále nedělá žádného akčního hrdinu. Jde rovněž spíše o zpestření, kdy kouzlíte některé z šesti zaklínadel pohyby myší.

Pro fanoušky Harryho

Největší radost ale fanoušci Harryho budou mít ze skvěle vyvedených Bradavic. Orientuje se v nich výborně, ať už díky přirozeným ukazatelům nebo možnosti zapnout si průvodce, jenž vás dovede až na kýžené místo.

A ačkoliv hlavní náplň hry zabere jen zhruba pět hodin času, další hodiny můžete strávit jen objevováním koutů a tajných komnat Bradavic. Autoři po nich rozházeli nejrůznější předměty, které když posbíráte, otevřete si bonusy.

magazin.cz

Nutno dodat, že po grafické stránce vypadá hra opravdu k světu a dovedně navozuje atmosféru světa J.K. Rowlingové.

Sám o sobě Harry Potter a Princ dvojí krve jako hra neobstojí. Nemůže si ho z regálu vzít kdekdo. Je jasně určen fanouškům tohoto univerza, kteří mají načteno a nadíváno. To je každopádně stále dost velká cílová skupina, jíž bude titul pravděpodobně hodně bavit.

magazin.cz

Výrobce: EA Games
Distributor: EA Czech
Cena: 1199 Kč (PC verze), 1599 Kč (PS3 a Xbox 360)

Hodnocení: 7/10

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 161