Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Tohle jsou nejbrutálnější videohry

Stejně jako filmy, také videohry občas získávají popularitu opravdu explicitními scénami brutality a násilí. Je to jednoduše proto, že publikum si v tomto směru žádá stále více.

Jsou to ale právě videohry, které musejí za násilí snášet tu největší kritiku. Znepokojení jsou politici, ale i nejrůznější sdružení matek apod.

Na podobné hry jsou pak s oblibou sváděny všechny možné zločiny, zejména pak nejrůznější přestřelky na amerických školách či příliš divoké jízdy autem teenagerů.

Že jsou některé hry opravdu hodně brutální, o tom nikdo nepochybuje. Na druhou stranu mají ale na svých obalech jasně vyznačeno věkové určení. Je proto zejména na rodičích, aby uhlídali, co se dostává do spárů jejich ratolestem.

A my se můžeme v klidu podívat na tituly, které by se jim do rukou zcela určitě dostat neměly.

Postal 2
Pravděpodobně nejbrutálnější hrou všech dob je druhý díl nechvalně proslulé akční série Postal. Není divu, ta je totiž zaměřena vysloveně na prvoúčelové násilí. O nic jiného než o „vtipné“ ubližování všem okolo tady skutečně nejde. Někoho to baví, ale my musíme říct, že tahle hra je neuvěřitelně pitomá a zbytečně provokativní. Nebo vám přijde kočičí násada na brokovnici vtipná?

Grand Theft Auto III
Série Grand Theft Auto je proslulá nevybíravým způsobem, kterým provádí hráče svým světem. Na druhou stranu nejde o prvoúčelové násilí. To tak nějak přichází spolu se všemi těmi gangy, krádežemi a spoustou dobře koncipovaných misí. To však nic nemění na faktu, že na GTA se snáší obvykle ta nejtvrdší kritika všech možných mravokárců. Je to však dáno i velkou popularitou série, která nabyla masivních rozměrů od třetího dílu.

Manhunt
Rovněž Manhunt vzbudil obrovskou vlnu kritiky. Jedná se o skutečně násilnou záležitost, v níž hraje brutalita hlavní roli. Na druhou stranu jde o zábavnější formu násilí než třeba u Postalu. Hráč se nachází v jakési nucené reality show a je svým věznitelem nucen obzvlášť brutálně zabíjet všechny, kdo mu vlezou do cesty.

MadWorld
Tohle je hra, v níž je všechno to násilí zpracováno opravdu svěžím způsobem. Už jen proto, že se odehrává v černobílém světě a prakticky jedinou další barvou je červená. A jistě netřeba připomínat, co znázorňuje. Třeba takové šipky si tu zahrajete s těly nepřátel a baseballovou pálkou. V MadWorldu dostane krev zkrátka nový rozměr.

Mortal Kombat
Násilí ve hrách není novým fenoménem. Táhne se s nimi od samých počátků a opravdu explicitní formy nabylo třeba už v prvním Mortal Kombatu z roku 1992. S ním přišla nejrůznější bojová komba, ale především vypečené fatality, jimiž jednotlivé postavy rozdílně ukončovaly boj (v případě vítězství).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 272