Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vychytávka. Foťák se zabudovaným projektorem

Když se někomu chcete pochlubit fotografiemi např. z dovolené, a ještě je nemáte vyvolané, nebo třeba nevíte, zda je vůbec vyvolávat, dost možná se setkáte s problémem malého displeje foťáku, na němž se fotky prohlížejí hůře.

Pohodlné prohlížení
Přestože digitální foťáky dobyly svět, na prohlížení fotek příliš dobré nejsou. To hodlá změnit výrobce Nikon, jenž již brzy uvede na trh foťák se zabudovaným projektorem.

Ten dokáže promítat fotografie na jakoukoliv rovnou plochu, i když je to třeba jen zeď. U mnohých to jistě vyvolá vzpomínky na velké projektory, na nichž se prezentovaly speciálně upravené obrázky. Tady ale stačí jen položit foťák, zapnout projekci a nic dalšího neřešit.

magazin.cz

Rodiny se tak budou opět moci sejít u promítání snímků z dovolených, které absolvovali jejich příslušníci. Tentokrát to ale bude včetně zvuku či speciálních efektů. A bez nutnosti manuálně vyměňovat obrázky.

Samé vychytávky
Velikost obrazu závisí na vzdálenosti fotoaparátu od projekční plochy. Není třeba se obávat nekvalitních obrázků, jelikož procesor uvnitř foťáků dokáže obrázky i zpětně vystínovat tak, aby se na ně dobře koukalo.

magazin.cz

Vzhledem k focení v rozlišení až dvanácti megapixelů vypadají i zvětšené fotky na zdi opravdu dobře. Přístroj s označením Nikon S1000pj by se měl začít prodávat příští měsíc a to za cenu kolem dvanácti tisíc korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 52