Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Pánská jízda - ženám vstup zakázán?

Málokterý muž nezatouží čas od času po ryze pánské jízdě. Někteří na noční tahy vyráží i několikrát do týdne. Patří do čistě pánské společnosti občas i ženy?

Některé ženy pánské jízdy vůbec nezajímají
Čtyřiatřicetiletá Helena už dávno svou účast na pánských nočních tazích vzdala. Naopak – nejenže netouží poslouchat řeči po sedmém pivu, ale využívá takových večerů, aby si zase ona zorganizovala sraz s kamarádkami a probrala u vína, co je nového. Helena nechává svého muže bavit se způsobem, jaký mu vyhovuje, aniž by pociťovala jakoukoliv nedůvěru. Na otázku, zda nepátrá po tom, co dělá její partner ve společnosti dalších kumpánů, odpovídá prozaicky: „Co by dělali? Sedí, klábosí a dávají si jedno pivo za druhým.“

Můžete jako jediná žena zapadnout ve společnosti mužů?
Marika (28) je se svým partnerem téměř deset let a vnímá jako běžnou záležitost, že ji její přítel občas na své noční pánské jízdy vezme. Občas oplzlé řeči, hloupé vtipy, detailní rozebírání sportovních utkání jí tolik nevadí, zvykla si, že v podobné společnosti musí laťku poněkud posunout. Její přítel Honza je také spokojený, že Mariku hodnotí pozitivně jeho kamarádi, kterým přítomnost jediné ženy u stolu plného mužů nejen nevadí, ale přijde-li Marika čas od času s Honzou, představuje příjemné zpestření.

Tak trochu tajemství
Jana se s Robinem seznámila před rokem, nyní řeší podobný problém. Robin vyráží každý týden minimálně jednou někam sám se svými kamarády, někdy se zdrží až do pozdních ranních hodin. Janě nevadí, že tráví čas se svými kamarády, i divoké pánské jízdy je ochotná občas tolerovat, ale poslední dobou zjišťuje, jak je jí nepříjemné, že pokaždé Robin vyráží výlučně v pánské společnosti a vysloveně odmítá, že by ji někdy vzal s sebou a se svými známými seznámil.

Pánské jízdy bývají o poznání drsnější než ty dámské

Jako mají ženy svůj typický styl, jak se rády setkávají s kamarádkami a řeší problémy u kávy či u vína, muži čas od času zvolí pro odreagování trochu drsnější pánskou jízdu. Nejde většinou o to, že by společně vyráželi někam na zálety, ale většímu množství alkoholu a řádění do pozdních nočních i ranních hodin se občas nevyhnou ani ti maximálně zaměstnaní s nedostatkem času a celou řadou pracovních povinností.

Chtějí muži něco tajit, nebo se spíše nezávazně bavit?
Často tak muži nemají zájem, aby byly jejich drahé polovičky přítomny. Přece jen by se nedokázali v jejich přítomnosti tak svobodně a nezávisle bavit a někteří mají dojem, že by svým partnerkám jen obtížně vysvětlovali a obhajovali svůj druh zábavy. Navíc je-li přítomna jejich žena, nemohou již ze sebe zcela setřást roli hlavy rodiny a ochránce. Již mají dojem, že musí předem řešit placení, zajistit, aby se bavila také jejich partnerka nebo se obávají, že je nakonec bude žena nutit k předčasnému odchodu. Zkrátka, mnoho mužů tvrdí, že jejich nezávislost by byla ta tam, nehledě na to, že nemají chuť předvádět před partnerkou všechny své nejhorší kousky.

Tabu nočních tahů
Ženy pak vnímají pánské jízdy svých partnerů částečně jako výlučně jejich vlastní zábavu, do které nezasahují. Mnohdy však pociťují ono tabu pánských nočních tahů jako zapovězené území, které vzbuzuje jejich bezprostřední obavy a pocit ohrožení. Často tedy nenápadně usilují o to, aby je alespoň občas partner vzal s sebou, ačkoliv on tvrdí, že „něco takového prostě nejde“.

Porcelánové panenky „mezi chlapy“ nepatří
Pokud si žena přeje navštívit onu ryze pánskou záležitost, měla by si uvědomit, že vezme-li ji partner s sebou, musí zapomenout na elegantní restauraci a prosazování svých plánů a názorů ohledně programu a náplně večera. Ta ostatně bývá tak jednoduchá, že se ženy po jejím absolvování často shodnou na tom, že pánská jízda zase na nějaký čas stačila. Jiným ženám se ale zase natolik podaří zapadnout do společnosti „správných chlapů“, že budou se svým partnerem, byť jako jediné zástupkyně něžného pohlaví, vyrážet častěji.

Někdy neuškodí, vezme-li muž ženu s sebou

Cílem je především ukázat, že žena není z cukru a že se dokáže s řečmi partnerových kamarádů dobře srovnat. Ve většině případů je tak ideálním řešením alespoň ženu s kamarády seznámit, aby věděla, s kým její muž tráví tolik času. Důvěřuje-li svému partnerovi, projeví zájem o to navštívit jednu z pánských jízd stejně většinou až zase po nějaké době...

Autor: Simona Maxová

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 120