Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Borec! Posiloval s ostrými minami

Tohle cvičení mohlo vést k předčasné smrti....

Bývalý důstojník čínské armády Xie Long, který nedávno oslavil sedmaosmdesáté narozeniny, se před třiceti lety rozhodl, že udělá něco pro své zdraví. Veterán si našel dvě miny a vzpíral s nimi až do chvíle, kdy si jeho kamarád všiml, že jsou ještě stále aktivní.

"Kolega mi řekl, že jsou zneškodněné. No a protože byly těžké a měly správný tvar, vzal jsem si dvě domů a užíval je jako činky. I moji dva synové je používali na posilování. Prostě nemůžu uvěřit, že jsme s nimi třicet let trénovali a nic se nestalo," řekl podle agentury Ananova bývalý důstojník.

Odjištěné pojistky

Na nebezpečnost min přišel až jeden Xieho kamarád od místní policie, který se také specializuje na výbušniny. Zašel ke Xiemu na návštěvu do jeho domu v okrese Hechuan.

"Když jsem jednu z těch min uviděl, naskočil mi pot na zádech. Pojistka byla v připravené poloze a kdyby se tím zatřepalo, mohlo to kdykoliv vybuchnout," řekl policejní důstojník Li Guangkui. "No a kdyby to vybuchlo, to si ani nedovedete představit, co by to způsobilo."

Policie miny zneškodnila a budou vystaveny ve zdejším vojenském muzeu. A Xie si asi na vzpírání bude muset opatřit něco bezpečnějšího.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 223