Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Unikát na trhu. Notebook se dvěma displeji

Notebooky mají být podle definice svého využití zejména lehké, malé, skladné, pokud možno co nejkompaktnější, ale samozřejmě ne na úkor komfortu práce.

Velikostní extrém
Spousta jich takových skutečně je, ale jak už to tak bývá, existují extrémy. Někdo sáhne po obzvlášť malých, jiný potřebuje pořádného macka.

A právě pro druhou skupinu je určen Spacebook od společnosti gScreen. Ten láká především na dva displeje, což je na trhu s notebooky opravdový unikát.

Displeje jsou umístěné jakoby na sobě, přičemž pro běžnou pracovní agendu můžete používat pouze jeden. Pakliže ale potřebujete větší pracovní plochu, není problém vysunout i druhý displej.

V takovém případě můžete mít buď dva oddělené displeje a na každém z nich dělat něco jiného, nebo je spojit v jednu pospolitou obrazovku. Ta pak bude mít úhlopříčku úctyhodných čtyřiatřicet palců.

magazin.cz

Hmotnost, spotřeba, cena
A kde je ten pověstný háček? Popravdě, není jenom jeden. Možná vás to už napadlo – kolik asi taková věc váží? Není to zrovna málo. Hmotnost se pohybuje kolem 5,5 kilogramu. V době, kdy některé netbooky váží jen něco málo přes kilo, je to vskutku dost. Nechtěli bychom Spacebook nosit na delší vycházky.

Potom je tu samozřejmě vyšší spotřeba, pokud se rozhodnete rozjet přístroj v plné parádě. A z nejnižších není ani cena. Ta se výrazně přehoupne přes hranici padesáti tisíc korun. K dispozici by měl být Spacebook koncem tohoto roku.

Společnost gScreen ho cílí především na movitější a náročnější klienty, od bankéřů až po profesionální grafiky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 188