Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč se chlapi při pokecu se ženou chovají jako pitomci?

Tu zkušenost má většina mužů. Když narazí na opravdu pěknou holku, začnou povídat úplné kraviny, případně něco mumlat a u toho se přihlouple smát.

Jakmile dotyčná odejde, poklepají si na čelo a řeknou si: „jak ses to zase choval, ty vole!“

Problém celého pohlaví
Chlapi se mohou přinejmenším utěšovat tím, že v tom nejsou sami, ale že v podobné šlamastyce vězí celé jejich pohlaví, samozřejmě až na nějaké ty výjimky.

Vysvětlení poskytnuté vědci je přitom jednoduché. Přítomnost krásné ženy má otupující vliv na mužský mozek. Zkrátka tak nějak přestává fungovat normálně.

Testy prokázaly, že jen několikaminutová společnost krásné dívky dokáže docílit toho, že mozek podá menší výkon. To se pak nedivte, že už nemá na okouzlování dobře volenými slovy.

Mozek v nesnázích
Přitom vysvětlení tohoto stavu je poněkud zvláštní. Muži se v přítomnosti pohledné ženy tak moc snaží ji ohromit, že na tento úkol použijí většinu mozkových prostředků. Jenže pak akorát melou nesmysly a v návaznosti na to se jim ještě zhorší paměť, přesnost a rychlost úsudku.

Muži se prý při střetnutí s pěknými ženami orientují na reprodukci, tedy prozaicky řečeno – jak dotyčnou dostat do postele. Zatímco ženy u mužů hledají také bohatství, dobré chování či mladickost.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 182