Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tištěná média vrací úder. Časopis přehrává video

Vypadá to opravdu zvláštně, ale americký magazín Entertainment Weekly skutečně přišel s časopisem, který ve svém vnitřku disponuje přehrávačem videa a samozřejmě i nahranými klipy.

Video i do časopisů
Už po ohmatání časopisu zjistíte, že je v něm něco více než jen pouhé stránky. Jedná se pevný karton, do kterého je zabudována malá obrazovka s reproduktorem.

Na stránce s obrazovkou si potom čtenář může volit jednotlivé klipy, které chce vidět. Přehrávač se přitom spustí s tím, jak na dotyčnou stránku otočíte.

V tomto případě obsahuje časopis pětadvacet minut videa. To však slouží převážně jako reklamní nosič. Využití takového prvku je ale samozřejmě variabilní. Může sloužit k přilákání inzerentů, ale i redaktorům k výrobě video pořadů. Tím by pak časopis mohl aspoň částečně konkurovat televizi nebo internetu.

Obrazovka má rozlišení 320x240, což není zrovna moc, ale na přehrání klipů to stačí. Na přiloženém disku je místa zhruba na čtyřicet minut videa.

Chytne se?
Zajímavé přitom je, že přes USB kabel mohou čtenáři zařízení nejen nabíjet, ale také si do něj nahrávat vlastní videa.

Podle výrobce vydrží displej i celé zařízení poměrně náročnou pouť časopisu z lisovny až na stánky, případně do schránek předplatitelů.

Právě několika tisícům z nich přišlo toto testovací číslo Entertainment Weekly. Je však otázkou, zda se z videa v časopisu stane standard.

Jako obvykle totiž budou velkou roli hrát peníze. Ačkoliv nejde o nějakou zázračnou technologii, náklady na výrobu tu přece jen jsou a musí se nějak zaplatit.

Pokud by byl dostatečný zájem inzerentů, kteří by zadáváním video reklam zaplatili výrobu média a nějakých těch pořadů navíc, bylo by možné takovýto formát provozovat i v jiných magazínech.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36