Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Python / foto: Auto Trader

Tohle je nejrychlejší auto na vodě

Pořádně rychlý obojživelník.

Když stojí nebo jede na silnici, asi svým lehce krkolomným zevnějškem nikoho nenadchne a zákazníky Porsche nebo Ferrari neodláká.

magazin.cz

Na suchu i na vodě
Jenže tam, kde se ostatní sporťáky musí chtě nechtě zastavit, tenhle pokračuje. Kde? Samozřejmě na vodě. Jedná se totiž o obojživelníka!

Jmenuje se Python a má být nejrychlejším obojživelným vozidlem na světě. Rozhodující je v tomto případě rychlost na vodě.

Ta dosahuje až sta kilometrů v hodině, což je rychlost vyšší, než jakou se mohou pyšnit i některé rychločluny.

Přechod ze sucha do vody není obtížný. Řidič musí pouze zařadit neutrál, spustit tryskový pohon a nechat automatiku zvednout kola.

magazin.cz

Zajímavý slepenec
Při výjezdu z vodní hladiny je tento proces stejný, akorát v opačném gardu.

Python disponuje osmiválcem z kultovního auta Chevrolet Corvette a může se tak opřít o 640 koňských sil. O pohon na vodě se starají trysky o výkonu 500 koní.

Do auta se přitom pohodlně naskládá pět lidí. Asi nejméně příjemným zjištěním je tedy cena, která se pohybuje nad hranicí tří milionů korun.

Pokud se podrobněji podíváte na design obojživelníka, zjistíte, že jeho předek je sebrán z dodávky, zadek z Corvetty a interiér z člunu.

O výrobu se stará kalifornská společnost WaterCar.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 129