Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kevin Shields / foto: Metro.co.uk

S epilepsií a jednou rukou leze po horách

Hrdina nebo blázen? Obojí by se dalo říct o člověku, který překračuje své možnosti

Kevin Shields se narodil jen s jednou rukou a říkali mu, že by neměl lézt ani na strom. Navíc trpí epilepsií. Teď o něm byl natočen film zachycující jeho horolezecké výkony.

Kevin už totiž zvládl i náročné stěny a baví ho také lezení po ledovcích. Nyní o něm režisér Paul Diffley natočil film, který bude mít o víkendu premiéru ve skotském Edinburghu.

"Když jsem se poprvé vydal šplhat v Glencoe, bylo to pro mě, jako by se mi otevřel celý nový svět. Byl to báječný pocit a já jsem se rozhodl, že se do horolezectví pustím pořádně. A když mi to začalo jít, vrhl jsem se na lezení po ledovcích," říká Kevin Shields.

Horolezectví je prý pro něj celý život.
"Pracuji jen tolik, abych měl z čeho platit účty, ale chci v horách trávit maximum času. Na ničem jiném mi momentálně nezáleží. Nemyslím, že jsem nějak výjimečný. Možná jsem trochu trhlý, alespoň si to myslí většina lidí, s kterými mluvím. Myslí si, že se pokouším zabít se, ale tak to není. Rozhodně zbytečně neriskuji," pokračuje Kevin Shields .

Podle listu Metro doufá, že jeho příběh bude inspirovat další lidi. "Dřív jsem to dělal částečně proto, abych lidem dokázal, že to zvládnu i přes svůj handicap. Z toho jsem ale už tak před třemi lety vyrostl a teď bych řekl, že se spíš snažím něco dokázat sám sobě. Ale i tak bych si přál, aby tenhle film motivoval další lidi, kteří mají nějaký handicap," uzavřel obdivuhodný Skot.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 145