Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Snowboard / foto: shutterstock

Snowtunel: Na snowboard i v létě

Sezónní sporty mají jednu velkou nevýhodu. Kdo si je chce užívat celý rok, musí cestovat po rozličných krajinách, aby se dostal k potřebným podmínkám.

Poctivý trénink
Typické je třeba lyžování nebo snowboarding. Právě druhého jmenovaného sportu si můžete užívat prakticky neomezeně a navíc v teoreticky nikdy nekončícím procesu. To vše díky takzvanému sněžnému tunelu (snowtunnel).

Ten byl představen v Austrálii a vzbudil zasloužené pozdvižení. Sám se neustále točí a vlastně za vás vytváří pocit z jízdy. Jistě, klasický snowboarding to určitě nenahradí, ovšem kdo už se nemůže dočkat výletu na skutečnou sjezdovku, může si čekání ukrátit podobnou náhražkou.

Tunel podléhá zcela obyčejné rotaci, akorát jsou jeho stěny postříkány vodou, která rychle zamrzne. Pak už si stačí jen nastavit rychlost otáčení, která dotyčnému vyhovuje, a může jezdit, jak se mu zlíbí.

Trochu stísněné
Problém se sněžným tunelem budou mít zřejmě ti, kdo za důležitou součást snowboardingu považují outdoorový element. Ten totiž tunel zatím nedokáže simulovat. Naopak, budete si muset zvyknout na určitou stísněnost.

Pozitivní však je, že konstrukce a provozování takového tunelu jsou poměrně levné záležitosti, takže by se snowboarding přeci jen mohl dočkat své úspěšné indoorové alternativy. Uvidíme...

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 55