Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Google / foto: Google

Google už má zabijáka iPhone

Poté, co se Google stál králem internetu, plánuje to samé i na mobilním trhu. První vlašťovkou byl telefon se systémem Android, nyní přichází kompletní řešení made by Google.

magazin.cz
Z tábora internetového giganta prosakuje, že Google mobil je připraven k prodeji. Kmenoví zaměstnanci dokonce už v běžném provozu testují Nexus One – tak se bude další konkurent iPhonu jmenovat.

Po softwarové stránce bude mobil fungovat na vlastním systému Android 2.1 a za hardware ponese odpovědnost taiwanská firma HTC, která je jedním z lídrů na poli „chytrých telefonů“. Podle webu endgadget.com bude přístroj obsahovat mimo jiné technologie wifi, bluetooth a data například z 5 megapixelového foťáku se budou ukládat na kartu formátu microSD.

Že se něco děje připustili i na oficiálním blogu Googlu. "Přicházíme s konceptem mobilního zařízení, které kombinuje inovativní hardware od partnera s naším operačním systémem. Jako první mají možnost otestovat jeho možnosti a vymoženosti naši zaměstnanci na celé zeměkouli."

Podle prvních poznatků je Nexus One tenčí než iPhone a používá také dotykovou obrazovku. Plus přidává možnost využití tzv. trackballu známého například z Blackberry.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36