Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Operace / foto: shutterstock

Nejen ženy. Muži propadli plastickým operacím!

Jeden z pěti pacientů je muž.

Dosud se mělo za to, že zkrášlovacím procedurám, které na nějakou dobu zbrzdí efekty stárnutí, podléhají především nejrůznější paničky. Tak přehledné to ale není – počet mužů, kteří se chtějí nechat zkrášlit, rychle roste.

Boytox
Podle nové studie provedené ve Velké Británii je jeden z pěti pacientů absolvujících kosmetickou operaci muž. Tento fenomén už má také své jméno, říká se mu „boytox“.

Muži se podobně jako ženy chtějí zbavit vrásek. Údajně je k tomu žene společenské, ale i pracovní klima. Chtějí být konkurenceschopní ve stále lépe vypadajícím okolí, a tak svolí k tomu, čemu se muži ještě nedávno bránili jako čert kříži – snaze doktůrků zastavit projevy stárnutí.

Podlehli i drsňáci
Mezi zástupci „boytoxu“ jsou pochopitelně i známé tváře. Jednou z nich je porotce anglické a americké verze Superstar – Simon Cowell. Ten dokonce k botoxu přemluvil i svého kamaráda, hvězdného kuchaře Gordona Ramseyho.

Přitom zrovna u tohoto postrachu všech špatných kuchařů, který se rozhodně nechová jako slečinka, bychom podobné výstřelky nehledali. Trend je ale zřejmě neúprosný a kdo chce vystupovat v televizi, je zřejmě dříve či později k úpravám svého zevnějšku dotlačen.

Jenže botox, to není jen zkrášlování. Kdo to s ním přežene, má velkou šanci vypadat ještě hůře než před procedurou. Zatím jsme takto poznamenané obličeje vídali hlavně u žen, zvykejme si však na rovnost pohlaví i v této oblasti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12